Monday, March 28, 2022

Inledning för argumenterande essäexempel

Inledning för argumenterande essäexempel



Denna introduktion till en argumenterande uppsats sätter upp debatten om internet och utbildning, och anger sedan tydligt vilken position uppsatsen kommer att argumentera för inledning för argumenterande essäexempel. Hem Blogg Uppsatsexempel Argumenterande uppsats Introduktionsexempel. Varför behöver jag ett examensarbete? Placera gratis förfrågan. Har inte hittat rätt uppsats?





Om Steven Arndt



Allmän utbildning. Behöver försvara din åsikt i en fråga? De kombinerar övertygande argument med faktabaserad forskning och, när de görs väl, kan de vara kraftfulla verktyg för att få någon att instämma i din åsikt. Efter att ha gett en översikt över denna typ av uppsatser ger vi tre argumenterande uppsatsexempel. Efter varje uppsats förklarar vi på djupet hur uppsatsen var uppbyggd, vad som fungerade och var uppsatsen kunde förbättras. Vi avslutar med tips för att göra din egen argumenterande uppsats så stark som möjligt. Syftet är att övertala läsaren att hålla med om argumentet.


Säg till exempel att du ville skriva en argumenterande uppsats som säger att Charleston, SC är ett bra resmål för familjer. För att det ska vara en argumenterande uppsats, inledning för argumenterande uppsatsexempel, du behöver ha fakta och data som stödjer ditt argument, till exempel antalet barnvänliga attraktioner i Charleston, specialerbjudanden du kan få med barn och undersökningar av människor som besökte Charleston som familj och njöt av det. Det första argumentet är helt baserat på känslor, medan det andra bygger på bevis som kan bevisas. Standardformatet med fem stycken är vanligt, men inte nödvändigt, för argumenterande uppsatser. Dessa uppsatser följer vanligtvis ett av två format: Toulmin-modellen eller Rogeriansk modell. Nedan finns tre exempel på argumenterande uppsatser, skrivna av yours truly under min skoltid, samt analys av vad var och en gjorde bra och var den kunde förbättras.


Förespråkare för denna idé säger att det kommer att spara lokala städer och städer pengar eftersom bibliotek är dyra att underhålla. Det skulle dock vara ett allvarligt misstag att ersätta bibliotek med surfplattor. För det första är digitala böcker och resurser förknippade med mindre lärande och fler problem än tryckta resurser. Att stirra för länge på en skärm har dessutom visat sig orsaka många hälsoproblem, inklusive dimsyn, yrsel, torra ögon, huvudvärk och ansträngda ögon, vid mycket högre tillfällen än att läsa utskrifter inledning för argumenterande essäexempel. Människor som använder surfplattor och mobila enheter överdrivet har också en högre förekomst av allvarligare hälsoproblem som fibromyalgi, axel- och ryggsmärtor, karpaltunnelsyndrom och muskelansträngning.


Jag vet att när jag läser från min e-läsare också inledning för argumenterande uppsatsexempel, mina ögon börjar kännas trötta och jag får ont i nacken. Vi bör inte öka dessa problem genom att ge människor, särskilt ungdomar, fler skäl att titta på skärmar. För det andra är det otroligt trångsynt att anta att den enda tjänsten bibliotek erbjuder är bokutlåning. Bibliotek har en mängd fördelar, och många är bara tillgängliga om biblioteket har en fysisk plats. Några av dessa fördelar inkluderar att fungera som en lugn studieplats, inledning för argumenterande uppsatsexempel, ge människor ett sätt att samtala med sina grannar, hålla kurser i en mängd olika ämnen, tillhandahålla jobb, svara på kunders frågor och hålla samhället uppkopplat.


En stadsdel fann att, efter att ett lokalt bibliotek inrättat samhällsevenemang som lektider för småbarn och föräldrar, jobbmässor för tonåringar och mötesplatser för pensionärer, rapporterade över en tredjedel av invånarna att känna sig mer kopplade till sitt samhälle. På samma sätt fann en Pew-undersökning gjord i att nästan två tredjedelar av amerikanska vuxna känner att det skulle ha stor inverkan på deras samhälle att stänga sitt lokala bibliotek. Även om det kan verka som en enkel lösning att ersätta bibliotek med surfplattor, skulle det uppmuntra människor att spendera ännu mer tid på att titta på digitala skärmar, trots de otaliga problem som omger dem.


Det skulle också stoppa tillgången till många av fördelarna med bibliotek som folk har kommit att lita på. På många områden är bibliotek en så viktig del av samhällsnätverket att de aldrig skulle kunna ersättas av ett enkelt objekt. Författaren börjar med att ge en översikt över motargumentet, därefter dyker uppsatsen upp som första meningen i tredje stycket. Uppsatsen ägnar sedan resten av tidningen åt att demontera motargumentet och visa varför läsare ska tro på den andra sidan. Började iinledning för argumenterande uppsatsexempel, det hade ett mål att eliminera malaria i Afrika inom de närmaste tio åren.


Baserat på tidigare framgångsrika program i Brasilien och USA, fokuserade programmet främst på vektorkontroll. Detta inkluderade bred distribution av klorokin och sprejning av stora mängder DDT. Mer än en miljard dollar spenderades på att försöka avskaffa malaria. Programmet led dock av många problem och WHO tvingades erkänna att programmet inte hade lyckats utrota malaria. En av huvudorsakerna till att projektet misslyckades var att det fastställde enhetliga strategier och policyer. Genom att inte ta hänsyn till variationer mellan regeringar, geografi och infrastruktur var programmet inte alls så framgångsrikt som det kunde ha varit. De flesta afrikanska länder har inte resurserna att skicka allt sitt folk till läkare och få skott, och de kan inte heller inledning för argumenterande uppsatsexempel för att rensa våtmarker eller andra malariabenägna områden.


Dessutom har den utbredda användningen av klorokin skapat läkemedelsresistenta parasiter som nu plågar Afrika söder om Sahara. Som ett resultat måste nyare, dyrare läkemedel användas för att förebygga och behandla malaria, vilket ytterligare driver upp kostnaderna för malariabehandling för en region som har dåligt råd med det. Istället för att utveckla planer för att behandla malaria efter att infektionen har uppkommit, bör programmen fokusera på att förhindra att infektion uppstår i första hand. Ett av de billigaste och mest effektiva sätten att förebygga malaria är att implementera insekticidbehandlade sängnät ITNs. Dessa nät ger en skyddande barriär runt den eller de som använder dem. Sängnät är också mycket effektiva eftersom de flesta myggbett sker medan personen sover, så sängnät skulle drastiskt kunna minska antalet överföringar under natten.


Eftersom pengar är så knappa i Afrika söder om Sahara är den låga kostnaden det inledning för argumenterande essäexempel stor nytta och en viktig anledning till att programmet är så framgångsrikt. Sängnät kostar ungefär 2 USD att tillverka, håller i flera år och kan skydda två vuxna. Studier har visat att för varje fler nät används, inledning för argumenterande essäexempel färre barn dör av malaria. Att minska antalet människor som insjuknar i malaria skulle också minska fattigdomsnivåerna i Afrika avsevärt, och därmed förbättra andra aspekter av samhället som utbildningsnivåer och ekonomin.


Vektorkontroll är effektivare än behandlingsstrategier eftersom det innebär att färre människor blir sjuka. När färre människor blir sjuka är den arbetande befolkningen starkare som helhet eftersom människor inte sätts arbetslösa från malaria, inledning för argumenterande essäexempel, inte heller tar de hand om sjuka släktingar. Dessutom tillbringar en familj med medlemmar som har malaria ungefär en fjärdedel av sin inkomstbehandling, inklusive förlusten av arbete som de också måste ta itu med på grund av sjukdomen. En stark arbetande befolkning skapar en starkare ekonomi, vilket Afrika söder om Sahara är i desperat behov av. Denna uppsats börjar med en introduktion, som avslutas med tesen att malariautrotningsplaner i Afrika söder om Sahara bör fokusera på förebyggande snarare än behandling.


Den första delen av uppsatsen beskriver varför motargumentet behandling snarare än förebyggande inte är lika effektivt, och den andra delen av uppsatsen fokuserar på varför förebyggande av malaria är den bästa vägen att ta. Det finns många sätt som betalningar kan fungera på. De kan vara i form av en frimarknadsstrategi, där idrottare kan tjäna vad marknaden än är villig att betala dem, det kan vara en fast summa pengar per idrottare, inledning för argumenterande uppsatsexempel, eller studentidrottare kan tjäna inkomster från rekommendationer, autografer och kontroll över deras likhet, liknande sättet toppolympier tjänar pengar på.


Förespråkare för idén anser att eftersom collegeidrottare är de som tränar, deltar i spel och tar in publik, borde de få någon form av kompensation för sitt arbete. Anhängare av denna idé pekar på Zion Williamson, inledning för argumenterande uppsatsexempel, Duke basketsuperstjärna, som under sitt första år ådrog sig en allvarlig knäskada. Williamson verkar ha kommit överens med dem och förklarade att han var berättigad till NCAA-utkastet senare samma år. Om han fick betalt, kan han ha stannat hos Duke längre. Betalande idrottare kan också stoppa rekryteringsskandalerna som har plågat NCAA. I NCAA fråntog University of Louisvilles herrbasketlag dess nationella mästerskapstitel eftersom det upptäcktes att tränare använde sexarbetare för att locka rekryter att gå med i laget.


Det har förekommit dussintals andra rekryteringsskandaler där collegeidrottare och rekryter har blivit mutade med allt från att få sina betyg ändrade, till att få gratis bilar, till att bli mutade. Genom att betala college-idrottare och lägga ut deras löner i det fria, kan NCAA få slut på de olagliga och underliggande sätt som vissa skolor och tränare försöker locka idrottare att gå med i. Människor som argumenterar mot tanken på att betala collegeidrottare tror att praktiken kan vara katastrofal för collegeidrotter. Det kan också förstöra det snäva kamratskapet för många collegelag om spelare blir avundsjuka på att vissa lagkamrater tjänar mer pengar än de är.


De hävdar också att betala college-idrottare faktiskt bara betyder inledning för argumenterande essäexempel liten del skulle tjäna betydande pengar. Av division I atletiska avdelningar, inledning för argumenterande essäexempel, färre än ett dussin tjänar några pengar. De som är emot betalande collegeidrottare tror också att idrottarna redan får tillräckligt med förmåner. Inga andra studenter får i närheten av så mycket från sina skolor. Människor på denna sida påpekar också att även om NCAA tar in en enorm summa pengar varje år, är det fortfarande en ideell organisation. Tar bort en betydande del inledning för argumenterande essäexempel att intäkterna skulle skada mindre program som förlitar sig på de pengarna för att fortsätta köra.


Collegeidrottare spenderar en betydande mängd tid och energi på att spela för sin skola, men de kompenseras för det av de stipendier och förmåner de får. Att lägga till en lön till det skulle resultera i ett högskoleidrottssystem där endast en liten handfull idrottare som sannolikt blir miljonärer i de professionella ligorna betalas av en handfull skolor som går in i anbudskrig för att rekrytera dem, medan majoriteten av studenternas friidrott och högskoleidrottsprogram lider eller till och med stängs av på grund av brist på pengar. Att fortsätta erbjuda den nuvarande förmånsnivån till studentidrottare gör det möjligt för så många människor att dra nytta av och njuta av högskoleidrotter som möjligt. Denna argumenterande uppsats följer den Rogerianska modellen, inledning för argumenterande essäexempel.


Se alltid till att ditt examensarbete är lätt att hitta. Innan du börjar skriva din uppsats, undersök vad den andra sidan tror och vad deras starkaste sidor är. För varje inledning för argumenterande essäexempel du gör, gör inledning för argumenterande essäexempel du har fakta som styrker det. Några exempel är tidigare studier gjorda på ämnet, undersökningar av stora grupper av människor, datapunkter, etc. Det bör finnas många siffror i din argumenterande uppsats som stödjer din sida av argumentet. Detta kommer att göra din uppsats mycket starkare jämfört med att bara lita på dina egna åsikter för att stödja ditt argument. Argumenterande essäer är övertygande essäer som använder fakta och bevis för att stödja sin sida av argumentet.


De flesta argumenterande essäer följer antingen Toulmin-modellen eller Rogerianska modellen. Genom att läsa bra argumenterande uppsatsexempel kan du lära dig hur du utvecklar din uppsats och ge tillräckligt med stöd för att få läsarna att hålla med om din åsikt. När du skriver din uppsats, kom ihåg att alltid göra din avhandling tydlig, visa var den andra sidan är svag och backa upp din åsikt med data och bevis. Behöver du skriva en argumenterande uppsats också? Kolla in vår guide om de bästa argumenterande essäämnena för idéer! Du kommer förmodligen också att behöva skriva forskningsuppsatser för skolan. Vi har täckt dig med potentiella ämnen för forskningsartiklar. Din antagningsuppsats kan sluta som en av de viktigaste uppsatserna du skriver.


Följ vår steg-för-steg-guide för att skriva ett personligt uttalande för att få en uppsats som kommer att imponera på högskolor. Christine tog examen från Michigan State University med examen i miljöbiologi och geografi och tog sin masterexamen från Duke University, inledning för argumenterande essäexempel. I gymnasiet fick hon poäng i den 99:e percentilen på SAT och utsågs till National Merit Finalist. Hon har undervisat i engelska och biologi i flera länder. Vårt nya student- och föräldraforum, på ExpertHub. kan du interagera med dina kamrater och PrepScholar-personalen. Se hur andra elever och föräldrar navigerar i gymnasiet, högskolan och antagningsprocessen. Fråga frågor; få svar.





master harold och pojkarna uppsats



Om ditt argument har gått i en annan riktning än planerat, justera din avhandling så att den matchar det du faktiskt säger. Du har en stark introduktion - se nu till att resten av din uppsats är lika bra. Denna introduktion till en argumenterande uppsats sätter upp debatten om internet och utbildning, och anger sedan tydligt vilken position uppsatsen kommer att argumentera för. Internets spridning har haft en världsomvälvande effekt, inte minst på utbildningsvärlden. Användningen av internet i akademiska sammanhang ökar, och dess roll i lärande är hett debatterad. För många lärare som inte växt upp med denna teknik verkar dess effekter alarmerande och potentiellt skadliga.


Denna oro, även om den är förståelig, är missriktad. Nackdelarna med internetanvändning uppvägs av dess avgörande fördelar för studenter och lärare – som en unikt omfattande och tillgänglig informationskälla; ett sätt för exponering för och engagemang med olika perspektiv; och en mycket flexibel lärmiljö. Denna introduktion till en kort uppsats leder in till ämnet tryckpressens uppfinning och anger huvudpunkten i uppsatsen kommer att förklara effekten av denna uppfinning på det europeiska samhället. På många sätt markerade uppfinningen av tryckpressen slutet på medeltiden. Medeltiden i Europa minns ofta som en tid av intellektuell och politisk stagnation.


Före renässansen hade den genomsnittliga personen mycket begränsad tillgång till böcker och var osannolikt att vara läskunnig. Uppfinningen av tryckpressen på 1400-talet möjliggjorde mycket mindre begränsad informationscirkulation i Europa, vilket banade vägen för reformationen. Utan tvekan den första science fiction-romanen, dess handling kan läsas som en varning om farorna med vetenskapliga framsteg ohämmade av etiska överväganden. Men långt ifrån att ge en stabil bild av karaktären, använder Shelley skiftande berättarperspektiv för att gradvis förvandla vårt intryck av Frankenstein, och porträttera honom i ett allt mer negativt ljus allt eftersom romanen fortsätter.


Din uppsatsintroduktion bör innehålla tre huvudsakliga saker, i denna ordning:. Längden på varje del beror på längden och komplexiteten på din uppsats. För att skriva en bra krok, undvik alltför breda uttalanden eller långa, täta meningar. Ett examensarbete är en mening som sammanfattar det centrala i din uppsats eller uppsats. Allt annat du skriver bör relatera till denna nyckelidé. Avhandlingsutlåtandet är viktigt i varje akademisk uppsats eller forskningsartikel av två huvudskäl:. Utan en tydlig tes kan en uppsats hamna stökig och ofokuserad, vilket gör din läsare osäker på exakt vad du vill säga. Strukturen för en uppsats är uppdelad i en introduktion som presenterar ditt ämne och avhandlingsförklaring, en kropp som innehåller din djupgående analys och argument, och en slutsats som sammanfattar dina idéer.


Kroppens struktur är flexibel, men du bör alltid ägna lite tid åt att tänka på hur du kan organisera din uppsats för att på bästa sätt tjäna dina idéer. Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator. Ge bakgrund om ditt ämne. Presentera din avhandling - den centrala punkten i din uppsats. Exempel på uppsatsintroduktion Uppfinningen av punktskrift var en stor vändpunkt i handikapphistorien. Vad är ditt plagiatpoäng?


Jämför din tidning med över 60 miljarder webbsidor och 30 miljoner publikationer. Min första mening är engagerande och relevant. Jag har introducerat ämnet med nödvändig bakgrundsinformation. Jag har definierat några viktiga termer. Mitt avhandlingsuttalande presenterar tydligt min huvudsakliga poäng eller argument. Allt i inledningen är relevant för uppsatsens huvuddel. Bra gjort! Lär dig mer om att skriva essästycken. Argumentativ utläggning Litterär analys Denna introduktion till en argumenterande uppsats sätter upp debatten om internet och utbildning, och anger sedan tydligt vilken position uppsatsen kommer att argumentera för. Argumenterande uppsatsintroduktion Internets spridning har haft en världsomvälvande effekt, inte minst på utbildningsvärlden.


Din slutsats är det sista argumentet för din uppsats för att övertyga läsaren om de tankar som du har diskuterat i din uppsats. När du skriver en slutsats är det bra att se tillbaka och reflektera över alla olika idéer och källor du använt, och utvärdera dem. Det är bra att ha ett tydligt mål i åtanke, och veta vad man vill argumentera för. Det finns tre viktigaste punkter i en slutsats. Christine är en erfaren affärsskribent med över 4 års erfarenhet av affärsskrivande tjänster. Den första punkten i en slutsats är att känna till ditt examensarbete.


Detta är huvudidén som du kommer att presentera i din uppsats. Den här idén är vad uppsatsen handlar om, och om din slutsats är bra kommer den att göras av denna idé. Du måste se till att dina argument täcker alla dina punkter i din uppsats. Du kommer ofta att upptäcka att i det papper du skriver att du inte behöver tillhandahålla bevis för att stödja ditt argument, det är då du måste se till att du har tillhandahållit bevis för att stödja alla dina poänger. Hon förstår ditt företag och dina mål och hon är skicklig på att skapa effektiva affärsrapporter för olika branscher. Styrkan i ditt argument ligger i dina bevis, men det kan också vara styrkan i ditt argument om ditt argument är felaktigt, så det är mycket viktigt att du kontrollerar alla dina punkter.


Du måste också tänka på att om du är tveksam kan du behöva ändra din slutsats. När du skriver din slutsats måste du se till att du är tydlig med vad som behöver göras. Detta är inte alltid enkelt eftersom vissa tidningar måste fokusera på frågor och inte lösningar. Om så är fallet bör du se till att du är tydlig med vad som ska göras för att lösa eventuella problem du har. Det sista att komma ihåg när det gäller att skriva en slutsats är att den måste vara kort. En slutsats är inte tänkt att vara långrandig, men en kort sammanfattning kan hjälpa läsaren att få en bättre förståelse för vad du har diskuterat i din uppsats.


Det sista du behöver göra innan du skriver en slutsats är att ge ett litet efterord. Efterord kan användas för att beskriva alla relevanta anteckningar eller relevanta avsnitt av din uppsats. Den bör dock inte vara längre än ett par stycken. Det sista du behöver göra innan du skriver din slutsats är att revidera den utifrån ditt argument.

No comments:

Post a Comment