Wednesday, December 22, 2021

En argumentationsuppsats

En argumentationsuppsatsDu kan bli tilldelad en argumenterande uppsats som en skrivövning på gymnasiet eller i en kompositionsklass. Du måste läsa varje mening noggrant innan du gör ett val. Ha ett språk en argumentationsuppsats förbättra ditt skrivande. Marinbiologi. De som är emot betalande collegeidrottare tror också att idrottarna redan får tillräckligt med förmåner.

InnehållsförteckningHär, läraren Andrew P. delar med sig av sin guide till framgång... I den här guiden kommer jag att gå över att analysera ett argumentexempel och ge dig steg-för-steg-anvisningar för att framgångsrikt slutföra denna uppgift. Att lära sig dessa enkla punkter och steg hjälper dig att förstå hur man analyserar ett argument på nolltid. Nyfiken på hur lektioner fungerar? Anmäl dig för mer information om våra privatlektioner. Skicka Registrering lyckades. Ett argument är ett skäl för en slutsats. När du ombeds att analysera ett argument måste du förklara hur och en argumentationsuppsats något fungerar eller inte fungerar. Du kanske också är intresserad av: Hur man får en bättre GPA för gymnasiet. En del av min filosofi är att ett liv värt att leva innebär att man tar rimliga risker, vad det än kan innebära för en person.


Utan den öppenheten, lyhördheten, en argumentationsuppsats, en person ser väldigt små möjligheter till förändring och kan sjunka in i ett hjulspår av rutiner, en argumentationsuppsats. Jag har känt många som definierar sig själva genom sina rutiner – och lite annat. Jag tror att en av de mest hemska känslorna en person måste ha är att ligga på dödsbädden, ångra de många saker som aldrig prövats och många saker som görs som inte kan göras om. Jag lever mitt liv för att minimera möjligheterna till ånger, som jag hoppas att du gör. Har du någonsin sett Sandra Bullock-filmen 28 Days? Hon spelar en alkoholist i ett destruktivt förhållande med en kille som bara vill ha kul. Världen kanske inte går ut för att hjälpa dig – världen är inte skyldig oss rättvisa – men världen finns där med fler möjligheter än de flesta av oss föreställer oss.


Om vi ​​är ansvarsfulla gentemot oss själva – och ansvarsfulla, kan vi fortsätta att växa i riktningar som är bra för oss. Vi behöver inte förstå framtiden, som trots allt inte finns, ännu inte har skapats. Vill förbättra din läsförståelse? Lär dig några strategier som verkligen fungerar. Komplicerat, va? Ja, det är det, tills du övar och vänjer dig vid att utveckla ett sådant reaktionspapper. En skrivhandledare kan vara till stor hjälp för att guida dig genom denna process för hur man analyserar ett argument steg för steg, tills du känner dig säker på att arbeta med denna viktiga högskolefärdighet. Andrew P, en argumentationsuppsats.


undervisar i engelska och skrift i Milton, VT, samt genom onlinelektioner. Han undervisade i engelska kurser på högskolor och universitet i fem delstater i 35 år innan han gick i pension En argumentationsuppsats mer om Andrew här! Sök tusentals lärare efter lokala och levande, en argumentationsuppsats, onlinelektioner. Anmäl dig för bekvämt, en argumentationsuppsats, prisvärda privatlektioner idag! Foto av LOLItsLloyd. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Bloggmeny. Blogg Hem. TakeLessons TeachersWriting December 2, Registrera dig framgångsrik.


Intresserad av privatlektioner? Sök efter din lärare. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-post en argumentationsuppsats kommer inte att bli publicerad. Kommentar Δ.

sann vänskapsuppsatsI det här exemplet anger du en sida av argumentet - "det finns inget sätt att skilsmässasäkra ditt äktenskap" - och motbevisar det genom att säga "det finns färre skilsmässor när människor noggrant förbereder sig för det åtagandet". Färdkarta : Ett ytterligare sätt att göra en stark avhandling är att göra en "vägkarta" som med några få ord berättar de tre eller flera huvudpunkterna du kommer att täcka. Exempel: Medan vissa människor tror att det inte finns något sätt att skilsmässasäkra ditt äktenskap, har studier visat att det finns färre skilsmässor när människor noggrant förbereder sig för det åtagandet genom att ta sig tid att lära känna den andra personen innan de blir förlovade; genom att umgås med varandras familj och vänner; genom att prata om heta frågor som ekonomi; och genom att få omfattande föräktenskaplig rådgivning. Detta är ett exempel på ett riktigt starkt avhandlingsuttalande där du anger ett påstående, din hållning till påståendet och huvudpunkterna som kommer att stödja din ståndpunkt.


Även om den är lite långrandig beskriver den noggrant vad uppsatsen kommer att diskutera. Detta är inte bara användbart för läsaren, utan det kommer att hjälpa dig när du skapar din uppsats genom att hålla dig fokuserad på dessa specifika punkter. Är större familjer lyckligare? Förhindrar att få barn skilsmässa? Ditt inledande stycke bör utformas kring ditt avhandlingsuttalande, ge bakgrundsinformation som behövs för att förstå ditt argument och presentera bevis som stöder det argumentet. Led med ett intressant fakta eller statistik, ett citat, en personlig anekdot eller en tankeväckande fråga.


Din första mening bör dra in läsaren och få dem intresserade av ämnet du skriver om. Vad är läget? Vilka är händelserna som leder dig till ditt argument? Varför ska folk bry sig? Ge tillräckligt med bakgrund om ämnet så att läsaren kan förstå ditt argument – ​​varken mer eller mindre. Nyckelordet är "introducera. Lämna själva argumentet och analysen för kroppsstyckena. De mest övertygande essäerna är de som har sunda logiska logotyper, tilltalar läsarnas känslor och talar till deras karaktär eller moral. Argumentuppsatser är ganska enkla i sin organisation. I ditt papper måste du göra följande:.


Kroppen består vanligtvis av tre eller flera stycken, som var och en presenterar ett separat bevis som stöder din avhandling. Dessa skäl är ämnesmeningarna för varje stycke i din kropp. Du bör förklara varför din publik bör hålla med dig. Gör ditt argument ännu starkare genom att anföra motsatta synpunkter och motbevisa dessa. Slutsatsen speglar på många sätt inledningen. Den sammanfattar ditt avhandlingsuttalande och huvudargumenten och försöker övertyga läsaren om att ditt argument är det bästa. Det knyter ihop hela biten. Undvik att presentera nya fakta eller argument. Detta är den mest populära argumentationsstrategin och är den som beskrivs i den här artikeln. I denna strategi presenterar du problemet, anger din lösning och försöker övertyga läsaren om att din lösning är den bästa lösningen.


Din publik kan vara oinformerad, eller så kanske de inte har en stark åsikt. Ditt jobb är att få dem att bry sig om ämnet och hålla med om din ståndpunkt. Rogeriansk argumentationsstrategi försöker övertala genom att hitta punkter som överensstämmer. Det är en lämplig teknik att använda i mycket polariserade debatter - de debatter där ingen av sidorna verkar lyssna på varandra. Denna strategi talar om för läsaren att du lyssnar på motsatta idéer och att dessa idéer är giltiga. Du försöker i huvudsak argumentera för medelvägen.


Toulmin är en annan strategi att använda i en mycket laddad debatt. Istället för att försöka vädja till gemensamma drag, försöker dock denna strategi att använda tydlig logik och noggranna kvalificeringar för att begränsa argumentet till saker som kan enas om. Den använder detta format:. Svar: Börja med en berättelse som beskriver varför du har denna övertygelse. Följ sedan upp det med ditt uttalande och skäl. Avsluta med en vädjan till läsarna att ta med detta i skolans läroplan och en förklaring till varför det kommer att hjälpa skolan och eleverna. Fråga: Hur börjar jag en argumenterande uppsats med ämnet "ska dödsstraffet förbjudas som en form av straff"?


Svar: Börja med berättelsen om en person som fick dödsstraff för ett brott de inte begått. förklarar hur du använder övergångsord effektivt för att koppla ihop alla dina idéer, inklusive ämnesmeningarna. Vad du behöver göra är att tänka på hur varje mening relaterar till de andra idéerna och att välja lämplig övergång, lägga till, jämföra, kontrastera eller sekvens. Svar: Båda sätten kan vara lämpliga. Det viktigaste är att du inte bara "släpper" citatet på publiken och förväntar dig att de förstår poängen och relevansen med ditt citat.


Använd citatet för att göra en poäng och förklara varför du använder det. Fråga: Hur skriver jag en ämnesmening för en argumenterande uppsats om ämnet "Årets omgång vs. Traditionell skolgång"? Fråga: Jag måste skriva en argumenterande uppsats om att fula produkter är svaret på hunger. Kan du hjälpa? Svar: Du har svaret på din fråga. Här är några avhandlingsfrågor som hjälper dig:. Fråga: Hur startar jag en argumenterande uppsats om "Det har funnits en stigande röst för Nobelkommittéer att beakta könsmångfald utöver arbetskvalitet när de nominerar forskare.


I vilken utsträckning håller du med om denna åsikt? Svar: Du kanske vill börja med att berätta den senaste historien om nobelpriset i kemi som gavs till en kvinna, Frances H. Jag har hört några intervjuer av henne och du kan slå upp dem för att ge dig några citat. Hon fick ofta frågan om sina tankar om mångfald och genus i priserna. Det skulle vara en bra inledning till din fråga. Svaret du ger på frågan skulle vara din avhandling. Fråga: Hur kan jag skriva en argumentationsuppsats om ämnet "Bör hajnät användas på kuststränder? Svar: Börja med de senaste hajobservationerna och attacken på USA:s östkust. Ge en levande beskrivning och prata om hur detta har fått människor att känna av situationen.


Avsluta sedan första stycket med din fråga. Resten av artikeln borde vara svaret på den frågan. Svar: Avsluta din avhandling med vad du vill att din läsare ska ta ifrån ditt argument. Jag brukar säga till mina elever att avsluta ett argument med vad du vill att din läsare ska göra, säga eller tro efter att ha läst din uppsats. Du kan också inkludera en känslomässig eller logisk vädjan eller en berättelse för att backa upp det slutliga uttalandet. Svar: Den bästa sortens introduktion till en känslomässig fråga som abort är en berättelse. Om möjligt föreslår jag en riktig historia, men det kan också vara en påhittad historia, som jag kallar ett "typiskt scenario" som skulle förklara problemet och göra det levande för läsaren.


I det här numret kan det vara historien om en kvinna som hamnar i en krisgraviditet. Avsluta berättelsen med frågan om din uppsats. Här är några möjliga frågor:. Min favoritbok i det här numret heter "Real Choices" av Frederika Matthews-Green. Du behöver faktiskt inte läsa boken för hon skriver på sin blogg om den här frågan också. Det jag gillar med hennes arbete är att hon tar frågan i en annan riktning genom att intervjua många kvinnor som har gjort abort för att ta reda på vad de egentligen trodde då att de stod inför detta avgörande beslut och hur deras beslut påverkade dem efteråt. Fråga: Hur börjar jag en argumenterande uppsats om ämnet, "Med föroreningarna i staden är det bättre att bo i en by? Svar: Börja med en berättelse om föroreningar i staden och hur det har skadat människor som har flyttat från landsbygden.


Ge sedan lite statistik om föroreningar innan du ställer frågan, "Är det bättre att bo i en by eller på landet? Svar: Det enklaste sättet att hitta en bra titel är att använda en kort version av frågan. Det andra sättet är att göra ett uttalande som visar din åsikt. Om du valde den andra kanske du vill göra språket mer dramatiskt för att visa upp din synvinkel. Här är några exempel på ämnet kost och fetma:. Fråga: Hur startar jag en argumenterande uppsats om ämnet "Amerikaner måste inse att lycka inte enbart ligger i att konsumera saker.


Svar: Börja din tidning med statistik eller berättelser om folk som köper saker vid jul. Kanske kan du använda en "Black Friday"-reaberättelse eller levande bild som öppningsillustration. Svar: Jag har lärt mina elever hur man lägger till rubriker till alla sina uppsatser under de senaste fem åren eftersom jag tror att det mesta av deras skrivande för sina karriärer kommer att ske i onlinemiljöer. Som alla som gör en Google-sökning vet är det mycket användbart att kunna skanna rubrikerna på en artikel så att du kan ta reda på om den artikeln svarar på frågan du ställer. Genom att skanna rubriker om de är korrekt skrivna kan du dessutom snabbt förstå huvudpunkten i artikeln och även hitta den del du är mest intresserad av att läsa.


Du kan skapa rubriker genom att göra en kort version av din ämnesmening i varje stycke. Generellt gäller att ju kortare desto bättre. Det jag har upptäckt är att när mina elever använder rubriker i sina uppsatser, hjälper det dem att faktiskt organisera och skriva sin information tydligare eftersom rubrikerna hjälper dem att inse sina huvudpunkter. Om du har gjort ett bra jobb med dina rubriker bör en person kunna läsa titeln på din artikel och alla rubriker och ha ett bra grepp om vad din artikel handlar om. Fråga: Hur startar jag en argumenterande uppsats om ämnet, "Förtjänar människor som begår avskyvärda brott dödsstraffet? Svar: Du kan få läsarens uppmärksamhet genom att berätta en verklig historia om någon som begått ett brott som skulle förtjäna dödsstraffet.


Eller om du vill säga att vi inte borde ha dödsstraff, börja med historien om någon som felaktigt dömdes för ett brott de inte begått. Ställ sedan din fråga i slutet av berättelsen. Ditt svar på den frågan är din avhandling. Fråga: Hur börjar jag inledningen av min argumenterande uppsats om ämnet "miljö som den mest inflytelserika faktorn för varför en individ blir en ytlig person? Svar: Berätta historien om en eller flera personer som illustrerar vilken typ av person du talar om. Det skulle vara bäst om dessa är riktiga människor som dina läsare skulle känna. Ställ sedan frågan: Gör hemmiljön att en person blir ytlig eller inte? Fråga: Hur startar jag en argumenterande uppsats om ämnet "Leder kärlek till lycka?


Svar: Börja med en berättelse om en situation som skulle få någon att ställa den frågan. Säg sedan frågan och ditt svar som är din avhandling. Svar: Börja med en berättelse om ett barn som är uttråkad i klassen och hamnar i trubbel. Fråga: Hur börjar jag en argumenterande uppsats med citatet: "Det är ett stort misstag att tänka på att vara stor utan godhet, och jag uttalar det som säkert att det aldrig fanns en riktigt stor man som inte samtidigt var riktigt dygdig. Svar: Om du antar att din uppgift är att argumentera om det här citatet, oavsett om det är sant eller inte, tror jag att det bästa sättet att börja är att helt enkelt säga din avhandling som du citerar och sedan använda den andra meningen för att omformulera citatet i ditt eget ord. Resten av inledningen kan berätta vad du skulle vilja göra i resten av tidningen för att bevisa detta citat.


Jag vet inte vem som sa det, men om du gör det skulle det vara lämpligt att notera det när du inkluderar citatet. Om du till exempel vill hålla med om detta citat kan du säga:. John Jones talade sanning när han sa: "Det är ett stort misstag att tänka på att vara stor utan godhet, och jag uttalar det som säkert att det aldrig fanns en stor man som inte samtidigt var riktigt dygdig. Fråga: Min argumenterande forskning handlar om sociala mediers negativa effekter på barn. Min fråga är om mina stödjande idéer ska handla om dessa negativa effekter eller lösningar för att undvika dem? Svar: Det beror på om du skriver ett argument eller en problemlösningsuppsats. Du kan argumentera för att sociala medier har en negativ inverkan och sedan ge exempel för att övertyga folk om att du har rätt.


I så fall kan ditt avslutande stycke föreslå några lösningar. Alternativt, om du vill fokusera på en lösning på problemet, kan du använda exemplen i inledningen och sedan använda frågan "Hur förhindrar vi sociala mediers negativa påverkan på barn? Om du har många idéer för att förebygga problemet, skulle den andra uppsatsen förmodligen vara bättre. Fråga: Hur startar jag en argumenterande uppsats om ett aktuellt politiskt ämne? Till exempel, jag håller på med ämnet "analysera sekterism som en politisk möjlighet i framväxten av Islamiska staten i Irak och Syrien?


Svar: Det bästa sättet att starta en uppsats om ett aktuellt politiskt ämne är att ge en bakgrund till situationen, eller berätta en historia om en situation som illustrerar punkten du vill diskutera. Fråga: Var kan jag hitta information om studenter i USA kontra studenter från andra länder? Svar: För att få fakta och statistik kan du gå till U. Utbildningsdepartementets webbplats och leta upp den information du vill veta. Du kan söka information från andra länder på utbildningssektionerna på deras statliga webbplatser. eller FN:s statistikavdelning.


Svar: Argumenterande skrivande är att försöka övertyga någon om din åsikt. Det är inte riktigt som att bråka eller bråka med någon. Istället är tanken att du ska presentera din syn på ämnet på ett sätt som får andra att tro att du har rätt, eller åtminstone att du har goda skäl att tro som du gör. Argumenterande skrivning görs vanligtvis för följande 5 typer av påståenden:. Fråga: Hur kan jag skriva ett examensarbete för min argumenterande uppsats? Min ämnesfråga är "Kan funktionshindrade människor nå framgång i sitt liv? Svar: Din avhandlingsmening kommer att vara svaret på din fråga, men den bör också innehålla skälen till att svaret ska vara en fullständig "färdplan" för avhandlingen för resten av din uppsats. Till exempel: Funktionshindrade kan nå framgång i sitt liv om de har stödjande familjer, fokuserar på vad de kan göra snarare än vad de inte kan och ignorerar människor som försöker avskräcka dem.


Svar: Börja med en verklig berättelse om någon som lider. Det kan vara en berättelse du läser om på nyheterna eller något du själv har upplevt eller sett. Du kan till och med ge flera berättelser i en mening eller två vardera. Avsluta sedan med frågan: Vad gör lidande? Ditt svar på frågan är din avhandling. Fråga: Hur startar jag en argumenterande uppsats om ämnet "Marijuana och effekterna på ungdomar? Svar: Börja antingen med information om den nuvarande legaliseringen av marijuana, eller bevis på problem med ungdomar, eller statistik om ökande användning av marijuana av ungdomar idag. Fråga: Hur går jag tillväga för att skriva en argumentationsuppsats om förlängda bakåtvända bilbarnstolar?


Jag är för ERF, jag är bara osäker på hur jag ska göra det till en argumentuppsats? Svar: Du behöver en ämnesfråga och då kommer din avhandling att vara ämnessvaret som hjälper dig att utveckla din uppsats. Din ämnesfråga kan vara: "Är förlängda bakåtvända bilsäten ett bra val för föräldrar? Svar: Du kan ta med din läsare i ditt argument genom att ställa frågor som din läsare kan ha och sedan svara på dessa frågor. Du lockar också in läsaren genom att ha levande, intressanta exempel och berättelser. Slutligen kan du ta med din läsare i argumentationen genom att ge verkliga exempel som skulle få läsaren att tycka att dina idéer är relevanta och intressanta.


Fråga: Vad sägs om det här ämnet för en uppsats: Mitt barn motstår läggdags och tupplurar. Vad kan jag göra? Svar: Din fråga är en sorts argumenterande uppsats som kallas en problemlösningsuppsats. Den typen av uppsats kräver att du beskriver problemet, pratar om de olika sätten att lösa problemet som folk har provat tidigare och föreslår den bästa möjliga lösningen i den här situationen. I allmänhet skrivs uppsatser för att hjälpa andra människor och inte bara dig själv; men många människor har det här problemet och om du upplever det med ditt eget barn kan det vara till stor hjälp att undersöka och ta reda på de olika lösningar som andra människor har provat. Om du har tid kan det vara intressant att prova några av dessa lösningar.


Om så är fallet kan din slutsats vara vad du upptäckte när du provade de olika teknikerna. Fråga: Hur börjar jag en argumenterande uppsats med ämnet "Föräldrar ska skyllas för människohandel med barn? Svar: Börja med att formulera en fråga som har mer än ett svar. Ditt påstående ovan skulle vara ett av de möjliga svaren. Möjliga frågor skulle vara:. Börja sedan din uppsats med en berättelse om ett verkligt eller inbillat barn som utsätts för människohandel av sina föräldrar. Berätta sedan statistiken över människohandel med barn.


Avsluta det första stycket eller det kan ta två stycken beroende på hur mycket information du har med frågan ovan. Nästa stycke bör berätta några av de möjliga svar som andra människor kan ge, och sedan berätta ditt svar i en mening ungefär så här:. Även om vissa människor kan skylla på XX eller XX, är det i själva verket föräldrar som är skyldiga till människohandel med sina barn eftersom XX, XX och XX. Svar: Du startar ett examensarbete med att ställa en fråga. Om vapenkontroll kan du fråga något av följande:. När du har den fråga du vill ställa skriver du uppsatsen genom att svara på den frågan. Fråga: Vad kommer att vara ett starkt examensarbete för ämnet "Identitet och kultur?


Svar: Börja med en uppsatsfråga och sedan blir ditt svar på den frågan den uppsats som vägleder din uppsats. Dina skäl till det svaret är ämnesmeningarna som utgör uppsatsens brödtext. Här är några avhandlingsfrågor om ditt ämne identitet och kultur:. Fråga: Hur börjar jag den argumenterande uppsatsen om ämnet "Varför har hyddhus bleknat i Mikronesien? Svar: Du kan börja med ett samtal mellan en äldre person och en yngre person. Den äldre personen kunde beklaga det faktum att kojhusen bleknar och den yngre personen kan fråga hur det var innan.


Sedan kan du avsluta med din fråga och ditt examensarbete. Fråga: Hur får jag läsare att tro att en fiendes kyss är bättre än ett bett av en vän? Svar: Använd många exempel från det verkliga livet, från historien, från filmer och T. och från politiken. Bra, specifika och intressanta exempel från en mängd olika källor är alltid övertygande. Fråga: Hur startar jag en argumenterande uppsats med titeln "ungdomsförbrytare bör ges en andra chans"? Svar: Börja med historien om en ungdom som har insett att det han gjorde var fel och vände på sitt liv i fängelset men som fortfarande riskerar ett långt fängelsestraff. Nedan finns tre exempel på argumenterande uppsatser, skrivna av yours truly under min skoltid, samt analys av vad var och en gjorde bra och var den kunde förbättras. Förespråkare för denna idé säger att det kommer att spara lokala städer och städer pengar eftersom bibliotek är dyra att underhålla.


Det skulle dock vara ett allvarligt misstag att ersätta bibliotek med surfplattor. För det första är digitala böcker och resurser förknippade med mindre lärande och fler problem än tryckta resurser. Att stirra för länge på en skärm har dessutom visat sig orsaka många hälsoproblem, inklusive dimsyn, yrsel, torra ögon, huvudvärk och ansträngda ögon, vid mycket högre tillfällen än att läsa utskrifter. Människor som använder surfplattor och mobila enheter överdrivet har också en högre förekomst av allvarligare hälsoproblem som fibromyalgi, axel- och ryggsmärtor, karpaltunnelsyndrom och muskelansträngning. Jag vet att när jag läser från min e-läsare för länge börjar mina ögon kännas trötta och jag får ont i nacken. Vi bör inte öka dessa problem genom att ge människor, särskilt ungdomar, fler skäl att titta på skärmar.


För det andra är det otroligt trångsynt att anta att den enda tjänsten bibliotek erbjuder är bokutlåning. Bibliotek har en mängd fördelar, och många är bara tillgängliga om biblioteket har en fysisk plats. Några av dessa fördelar inkluderar att agera som en tyst studieplats, ge människor ett sätt att samtala med sina grannar, hålla lektioner i en mängd olika ämnen, tillhandahålla jobb, svara på beskyddares frågor och hålla samhället uppkopplat. En stadsdel fann att, efter att ett lokalt bibliotek inrättat samhällsevenemang som lektider för småbarn och föräldrar, jobbmässor för tonåringar och mötesplatser för pensionärer, rapporterade över en tredjedel av invånarna att känna sig mer kopplade till sitt samhälle. På samma sätt fann en Pew-undersökning gjord i att nästan två tredjedelar av amerikanska vuxna känner att det skulle ha stor inverkan på deras samhälle att stänga sitt lokala bibliotek.


Även om det kan verka som en enkel lösning att ersätta bibliotek med surfplattor, skulle det uppmuntra människor att spendera ännu mer tid på att titta på digitala skärmar, trots de otaliga problem som omger dem. Det skulle också stoppa tillgången till många av fördelarna med bibliotek som folk har kommit att lita på. På många områden är bibliotek en så viktig del av samhällsnätverket att de aldrig skulle kunna ersättas av ett enkelt objekt. Författaren börjar med att ge en översikt över motargumentet, därefter dyker uppsatsen upp som första meningen i tredje stycket.


Uppsatsen ägnar sedan resten av tidningen åt att demontera motargumentet och visa varför läsare ska tro på den andra sidan. Började i , det hade ett mål att eliminera malaria i Afrika inom de nästa tio åren. Baserat på tidigare framgångsrika program i Brasilien och USA, fokuserade programmet främst på vektorkontroll. Detta inkluderade bred distribution av klorokin och sprejning av stora mängder DDT. Mer än en miljard dollar spenderades på att försöka avskaffa malaria. Programmet led dock av många problem och i , WHO tvingades erkänna att programmet inte hade lyckats utrota malaria.


En av huvudorsakerna till att projektet misslyckades var att det fastställde enhetliga strategier och policyer. Genom att inte ta hänsyn till variationer mellan regeringar, geografi och infrastruktur var programmet inte alls så framgångsrikt som det kunde ha varit. De flesta afrikanska länder har inte resurserna att skicka allt sitt folk till läkare och få skott, och de har inte heller råd att rensa våtmarker eller andra malariabenägna områden. Dessutom har den utbredda användningen av klorokin skapat läkemedelsresistenta parasiter som nu plågar Afrika söder om Sahara. Som ett resultat måste nyare, dyrare läkemedel användas för att förebygga och behandla malaria, vilket ytterligare driver upp kostnaderna för malariabehandling för en region som har dåligt råd med det.


Istället för att utveckla planer för att behandla malaria efter att infektionen har uppkommit, bör programmen fokusera på att förhindra att infektion uppstår i första hand. Ett av de billigaste och mest effektiva sätten att förebygga malaria är att implementera insekticidbehandlade sängnät ITNs. Dessa nät ger en skyddande barriär runt den eller de som använder dem. Sängnät är också mycket effektiva eftersom de flesta myggbett sker medan personen sover, så sängnät skulle drastiskt kunna minska antalet överföringar under natten. Eftersom pengar är så knappa i Afrika söder om Sahara är den låga kostnaden en stor fördel och en viktig anledning till att programmet är så framgångsrikt.


Sängnät kostar ungefär 2 USD att tillverka, håller i flera år och kan skydda två vuxna. Studier har visat att för varje fler nät som används dör ett barn mindre i malaria. Att minska antalet människor som insjuknar i malaria skulle också minska fattigdomsnivåerna i Afrika avsevärt, och därmed förbättra andra aspekter av samhället som utbildningsnivåer och ekonomin. Vektorkontroll är effektivare än behandlingsstrategier eftersom det innebär att färre människor blir sjuka. När färre människor blir sjuka är den arbetande befolkningen starkare som helhet eftersom människor inte sätts arbetslösa från malaria och inte heller tar hand om sjuka släktingar.


Dessutom tillbringar en familj med medlemmar som har malaria ungefär en fjärdedel av sin inkomstbehandling, inklusive förlusten av arbete som de också måste ta itu med på grund av sjukdomen. En stark arbetande befolkning skapar en starkare ekonomi, vilket Afrika söder om Sahara är i desperat behov av. Denna uppsats börjar med en introduktion, som avslutas med tesen att malariautrotningsplaner i Afrika söder om Sahara bör fokusera på förebyggande snarare än behandling. Den första delen av uppsatsen beskriver varför motargumentet behandling snarare än förebyggande inte är lika effektivt, och den andra delen av uppsatsen fokuserar på varför förebyggande av malaria är den bästa vägen att ta. Det finns många sätt som betalningar kan fungera på. De kan vara i form av en frimarknadsstrategi, där idrottare kan tjäna vad marknaden än är villig att betala dem, det kan vara en fast summa pengar per idrottare, eller studentidrottare kan tjäna inkomster från rekommendationer, autografer, och kontroll över deras likhet, liknande sättet toppolympier tjänar pengar på.


Förespråkare för idén anser att eftersom collegeidrottare är de som tränar, deltar i spel och tar in publik, borde de få någon form av kompensation för sitt arbete. Anhängare av denna idé pekar på Zion Williamson, Duke basketsuperstjärna, som under sitt första år ådrog sig en allvarlig knäskada. Williamson verkar ha kommit överens med dem och förklarade att han var berättigad till NCAA-utkastet senare samma år. Om han fick betalt, kan han ha stannat hos Duke längre. Betalande idrottare kan också stoppa rekryteringsskandalerna som har plågat NCAA. I NCAA fråntog University of Louisvilles herrbasketlag dess nationella mästerskapstitel eftersom det upptäcktes att tränare använde sexarbetare för att locka rekryter att gå med i laget.


Det har förekommit dussintals andra rekryteringsskandaler där collegeidrottare och rekryter har blivit mutade med allt från att få sina betyg ändrade, till att få gratis bilar, till att bli mutade. Genom att betala college-idrottare och lägga ut deras löner i det fria, kan NCAA få slut på de olagliga och underliggande sätt som vissa skolor och tränare försöker locka idrottare att gå med i. Människor som argumenterar mot tanken på att betala collegeidrottare tror att praktiken kan vara katastrofal för collegeidrotter. Det kan också förstöra det snäva kamratskapet för många collegelag om spelare blir avundsjuka på att vissa lagkamrater tjänar mer pengar än de är.


De hävdar också att betalande collegeidrottare faktiskt betyder att bara en liten bråkdel skulle tjäna betydande pengar. Av division I-idrottsavdelningarna tjänar färre än ett dussin några pengar. De som är emot betalande collegeidrottare tror också att idrottarna redan får tillräckligt med förmåner. Inga andra studenter får i närheten av så mycket från sina skolor. Människor på denna sida påpekar också att även om NCAA tar in en enorm summa pengar varje år, är det fortfarande en ideell organisation. Att ta bort en betydande del av dessa intäkter skulle skada mindre program som är beroende av de pengarna för att fortsätta köra.


Collegeidrottare spenderar en betydande mängd tid och energi på att spela för sin skola, men de kompenseras för det av de stipendier och förmåner de får. Att lägga till en lön till det skulle resultera i ett högskoleidrottssystem där endast en liten handfull idrottare som sannolikt blir miljonärer i de professionella ligorna betalas av en handfull skolor som går in i anbudskrig för att rekrytera dem, medan majoriteten av studenternas friidrott och högskoleidrottsprogram lider eller till och med stängs av på grund av brist på pengar. Att fortsätta erbjuda den nuvarande förmånsnivån till studentidrottare gör det möjligt för så många människor att dra nytta av och njuta av högskoleidrotter som möjligt.


Denna argumenterande uppsats följer den Rogerianska modellen. Se alltid till att ditt examensarbete är lätt att hitta. Innan du börjar skriva din uppsats, undersök vad den andra sidan tror och vad deras starkaste sidor är. För varje poäng du gör, se till att du har fakta som stödjer det. Några exempel är tidigare studier gjorda på ämnet, undersökningar av stora grupper av människor, datapunkter, etc. Det bör finnas många siffror i din argumenterande uppsats som stödjer din sida av argumentet. Detta kommer att göra din uppsats mycket starkare jämfört med att bara lita på dina egna åsikter för att stödja ditt argument. Argumenterande essäer är övertygande essäer som använder fakta och bevis för att stödja sin sida av argumentet.


De flesta argumenterande essäer följer antingen Toulmin-modellen eller Rogerianska modellen.

No comments:

Post a Comment