Thursday, January 6, 2022

Uppsats om aborter

Uppsats om aborter



Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Den där […]. Vissa religioner har en strikt hållning till abort och anser att det är omoraliskt, uppsats om aborter, oavsett orsak. För tidig födsel anspelar på slutet av en graviditet genom att evakuera eller ta bort barnet eller fostret från livmodern innan det förbereds för födseln. Människor har olika åsikter om abort är rätt eller fel.





Relaterade ämnen



Abort hänvisar till att en graviditet avbryts genom att fostret eller embryot tas bort från livmodern innan det är redo för födseln. Det finns två huvudformer av abort: spontan, som ofta kallas missfall eller målmedveten abort, som ofta är framkallad abort. Termen abort används ofta för att hänvisa till den framkallade aborten, och detta är aborten, som har varit fylld av kontroverser. I de utvecklade länderna är framkallade aborter den säkraste formen av medicinska ingrepp inom medicin om de utförs enligt lokal lag. Således är aborter utan tvekan de vanligaste medicinska ingreppen i USA årligen.


Mer än 40 procent av kvinnorna bekräftar att de har slutat uppsats om aborter graviditet minst en gång i sitt reproduktiva liv. Aborter utförs av kvinnor från alla livsformer; dock kan den typiska kvinnan som avbryter sin graviditet antingen vara vit, ung, fattig, ogift eller över 40 år Berer. Därför, med hänvisning till grunderna för aborter utförs, finns det många fall av osäkra aborter, som är utförs antingen av outbildade personer eller utanför läkarkåren.


I USA och världen i allmänhet är abort fortfarande utbredd. Förenta staternas högsta domstol ratificerade legaliseringen av abort i ett försök att göra proceduren säkrare; detta gjordes genom Roe v. Wade beslut av Men aborter är de mest riskabla procedurerna och är ansvariga för över 75 tusen mödradödsfall och över 5 miljoner funktionshinder årligen. Bara i USA görs mellan 20 och 30 miljoner aborter årligen, och av detta antal utförs mellan 10 och 20 miljoner aborter på ett osäkert sätt Berer, uppsats om aborter, Dessa illegala aborter utförs på ett osäkert sätt; därför bidrar de till 14 procent av alla dödsfall eller kvinnor; detta uppstår främst på grund av allvarliga komplikationer.


Detta har lett till ökande kontroverser med hänvisning till det stora antalet aborter som genomförs årligen. Det finns dock ett hopp eftersom förbättringen av tillgången och kvaliteten på medicinska tjänster har minskat förekomsten av abort på grund av lättare tillgång till familjeplaneringsutbildning och användningen av preventivmedel. Jones, Darroch, Henshaw, Men det stora antalet aborter, mer så, de illegala aborterna fortsätter att vara alarmerande. Trots introduktionen av mer effektiva preventivmedel, och deras utbredda tillgänglighet, anses mer än hälften av graviditeterna i USA vara oplanerade.


Av dessa graviditeter, uppsats om aborter, hälften avbryts. Abort är därför fortfarande ett problem i samhället. Konfliktteoretiker betonar att tvång, förändring, dominans och konflikter i samhället är oundvikliga. Om läkaren angav, hade en kvinna möjlighet att välja att avbryta sin graviditet, och läkaren skulle utföra aborten utan att någon av dem bröt mot lagen. Roe begärde en dom som skulle förklara Texas brottsliga abortlagstiftning författningsstridig på deras ansikte, och begära ett föreläggande, uppsats om aborter, vilket skulle hindra svaranden från att genomföra stadgarna.


Joe hävdade att hon var en ogift, men gravid dam; hon ville avbryta sin graviditet genom att söka hjälp av en professionell och legitimerad läkare i en säker klinisk miljö. dock, uppsats om aborter, hon noterade att hon inte kunde anlita tjänsten eftersom hon inte kunde få tillgång till en laglig abort i Texas eftersom hennes liv inte var under någon form av hot från graviditeten. Uppsats om aborter, Joe uppgav att hon inte var i en ekonomisk position att resa till en annan stat för att säkerställa en säker abort.


Hon hävdade att Texas-stadgan var grundlagsstridig och vag och stred mot hennes rätt till sin rätt uppsats om aborter integritet, vilket garanterades av de första, fjärde, femte, nionde och fjortonde tilläggen. Joe påstod sig stämma å hennes vägnar uppsats om aborter på uppdrag av alla andra kvinnor som var i liknande situation som hennes. En graviditet är en välsignelse om den är planerad; dock liknar en påtvingad graviditet någon form av kroppslig invasion, och är det uppsats om aborter till de amerikanska värderingarna och traditionerna Schwarz, Därför skyddar USA:s konstitution kvinnor från en påtvingad graviditet på ett liknande sätt som konstitutionen inte kan tvinga en amerikansk medborgare att donera sin benmärg eller att ge en njure till en annan.


Högsta domstolen undersökte fakta och bevis i fallet och slog fast att Roe hade rätt och att hennes rätt till privatliv kränktes; därför beslutade domstolen att alla kvinnor hade rätt till laglig och säker abort på begäran. Men det har gått många år sedan Roe v. Wade, och abort har förblivit en av de mest omtvistade frågorna i USA och världen. Det har befriat kvinnor från beroende, rädsla, uppsats om aborter, hot om skada och ohälsa; det har gett kvinnor makten att forma sina liv. De sociala konsekvenserna av fallet och de sociala och moraliska har fortsatt att påverka de två uppsats om aborter av abortdebatten.


Folket uppsats om aborter ansåg att majoriteten som beslutade för abort var alltför optimistiska; abort har blivit en av de mest känslomässiga och kontroversiella politiska debatterna. Före Uppsats om aborter v. Wade-domen riskerade kvinnor som gjorde abort att drabbas av smärta, död, allvarlig skada, åtal och sterilitet. För närvarande är abort säkrare, billigare och ett vanligare fenomen. Legaliseringen av abort har skapat andra skäl för att säkra aborter; kvinnor tvingas av sina pojkvänner och män som är ovilliga att bli pappor på grund av ekonomisk press, paniken för att förlora ett jobb, sluta skolan, bli hemlösa eller av rädsla för att bli utsparkad på gatan Schwarz, Abort, som är baserat på det här uppsats om aborter leder ofta till posttraumatiskt stressyndrom; detta inträffar när en kvinna inte kan hantera sina känslomässiga obalanser till följd av traumat från en uppsats om aborter. Detta kan få allvarliga resultat som depression, ätstörningar och i svåra fall kan det leda till självmord.


Kvinnor som säkerställer en abort ur sin fria vilja har ingen ånger och är glada över att de gjorde valet; dock uppger ett antal kvinnor att abort påverkade dem negativt. Därmed kan man hävda att abort är en social fråga. Wright Mills utvecklade teorin och han betonade att förändringarna i samhället har en massiv effekt på våra liv. Tidigare legala aborter var ohörda i USA och människor uppfattade abort som en avskyvärd handling. För att bevisa att abort är en social fråga måste vi titta på komponenterna i en social fråga.


En social fråga är en aspekt av samhället som berör människorna och som vill att den förändras. Den består av två komponenter: det objektiva tillståndet, som är en aspekt av samhället som kan mätas. Det objektiva villkoret vid abort innebär frågan om aborter är lagliga, vem som gör abort, uppsats om aborter, och under vilka omständigheter är en abort säker Henslin, Den andra komponenten är det subjektiva tillståndet; detta är den oro som ett betydande antal människor har om det objektiva tillståndet.


Det inkluderar också ångesten att en kvinna kan avbryta sin graviditet på begäran. Abort är alltså en social fråga. Abort, mänsklig kloning, uppsats om aborter, och evolution är alla mänskliga frågor som är mycket kontroversiella. De tror också att livet börjar omedelbart vid befruktningen. Buddhister tror på reinkarnation medan ateister inte tror på Gud tenderar att vara anhängare av rätten att välja. Detta innebär att uppfattning och fokus är nyckelfrågorna när människor från vilken tro som helst väljer att vara anhängare eller motståndare till någon kontroversiell fråga som abort. Om en individ bestämmer sig för att fokusera på en del av berättelsen, kommer det definitivt att finnas en förvrängd representation av vad de stöder.


Resultatet är att det kommer att finnas människor som är neutrala eller okunniga om abort medan andra väljer att stödja aborter eftersom andra motsätter sig handlingen. Det är viktigt att notera att en individ antingen kan vara en stark anhängare eller motsätta sig handlingen eftersom varje kompromiss innebär ett val av liv framför döden och vice versa. Denna märkliga aspekt av abort gör det till en mycket kontroversiell handling och ämne eftersom både anhängare och motståndare inte möts någonstans, uppsats om aborter. Personlig tro genom religion får dem att se på ämnet annorlunda. Vissa tror att en kvinna har rätt att göra ett absolut val, alltså; rätten att välja är mer utbredd för dem som stödjer abort. Men för motståndarna stödjer de den konstitutionella och mänskliga rätten till liv. Det är viktigt att notera att både pro-choice- och pro-life-grupper förlitar sig på konstitutionen som det fjortonde tillägget, mänskliga rättigheter och vetenskapliga fakta. Knapp, I fallet Roe v.


Wade, U. S Högsta domstolen slog fast att kvinnan har rätt att göra ett val genom att ge stöd till de pro-choice grupper som stöder abort. Detta innebar att fostret inte har några rättigheter och är utlämnat till moderns oumbärliga nåd. Statens och fostrets rättigheter kan inte åsidosätta valet att uppsats om aborter har gjort, uppsats om aborter. I ett annat fall inRoe i Planned Parenthood v. Casey, USA:s högsta domstol hävdade att en kvinna har makten och rätten att begå en abort Knapp, Pro-choice-anhängare hävdar att de som kampanjer mot abort förbrukar mycket resurser och ansträngning. De uppsats om aborter att det finns så många kvinnor som lever i total brist och elände för att de tvingades att föda barn som är oönskade.


De resurser som används av antiabortkampanjerna kan användas för att stödja dessa kvinnors sociala välfärd och återuppliva dem ur deras elände. Enligt Knapp varje dag nästan 50, uppsats om aborter, barn dör på grund av brist på mat, medicin, tak över huvudet och kläder. Idag uppgår befolkningen till 7 miljarder vilket betyder att det finns en överhängande katastrof eftersom resursen ständigt utarmas. Alla oönskade barn kan negativt påverka den naturliga balansen av resurser för personer. Det uppskattas att utvecklingen runt om i världen kommer att behöva sakta ner eftersom det kommer att finnas fler munnar att mätta än tidigare. Pro-choice-anhängare tror att varje människa har rätt till politisk, uppsats om aborter, sexuell och reproduktiv frihet.


Livsanhängare bör notera att de stöder och skyddar sin religionsfrihet. Det är viktigt att notera att kyrkan och staten måste skiljas åt. Detta innebär att all antiabortlag bör granskas kritiskt på nytt eftersom den kan slå samman kyrkan och staten. Detta är inte lagligt eftersom människor gör ett personligt val när det gäller tron ​​på tillhörighet medan staten ska respektera alla oavsett tro. I Roe v. Caseys dom över kvinnan har det absoluta valet att diktera vad hon vill göra med sin kropp. Pro-choice-anhängare hävdar att detta gör att en kvinna är en mindre varelse än fostret uppsats om aborter bär. En kvinnas rättigheter överstiger fostret hon bär eftersom kvinnan är oberoende och är en social enhet, uppsats om aborter, till skillnad från fostret.


I många århundraden, uppsats om aborter, många kvinnor har bedömts ha ojämlika rättigheter i förhållande till män. Abort är den enda väg som kan få dem att återfå en socioekonomisk status som är lika med mäns. Kvinnor kan bara få tillgång till bättre utbildning, bostad och jobb om de är i en position att kontrollera de sexuella och reproduktiva rättigheterna. Pro-choice-förespråkare hävdar att abort bör legaliseras för att minska risken för osäkra aborter. En studie utförd av Världshälsoorganisationen visade att de flesta av de osäkra aborterna sker i länder där abort är olagligt Knapp, I länder som Irland är abort olagligt, i USA; abort är lagligt medan det i Kanada kan utföras på begäran eller samtycke.


En etisk analys av abort försöker fastställa vad som är rätt eller fel med abort. Denna etiska debatt kastar ljus över giltigheten av fostrets rättigheter kontra moderns rättigheter. När det gäller personlighet är ett foster inte medvetet om sig själv, uppsats om aborter, tänker inte, och är därför beroende av mamman. Det betyder att mamman har absolut rätt att välja vad hon ska med fostret. Vid vissa epoker, uppsats om aborter, Livsvänliga anhängare har stött selektiv abort.





avhandlingsutlåtande för jämförelseuppsats



Det finns två huvudformer av abort: spontan, som ofta kallas missfall eller målmedveten abort, som ofta är framkallad abort. Termen abort används ofta för att hänvisa till den framkallade aborten, och detta är aborten, som har varit fylld av kontroverser. I de utvecklade länderna är framkallade aborter den säkraste formen av medicinska ingrepp inom medicin om de utförs enligt lokal lag. Således är aborter utan tvekan de vanligaste medicinska ingreppen i USA årligen. Mer än 40 procent av kvinnorna bekräftar att de har avbrutit en graviditet minst en gång i sitt reproduktiva liv. Aborter utförs av kvinnor från alla livsformer; dock kan den typiska kvinnan som avbryter sin graviditet antingen vara vit, ung, fattig, ogift eller över 40 år Berer. Därför, med hänvisning till grunderna för aborter utförs, finns det många fall av osäkra aborter, som är utförs antingen av outbildade personer eller utanför läkarkåren.


I USA och världen i allmänhet är abort fortfarande utbredd. Förenta staternas högsta domstol ratificerade legaliseringen av abort i ett försök att göra proceduren säkrare; detta gjordes genom Roe v. Wade beslut av Men aborter är de mest riskabla procedurerna och är ansvariga för över 75 tusen mödradödsfall och över 5 miljoner funktionshinder årligen. Bara i USA genomförs mellan 20 och 30 miljoner aborter årligen, och av detta antal utförs mellan 10 och 20 miljoner aborter på ett osäkert sätt Berer, Dessa illegala aborter utförs på ett osäkert sätt; därför bidrar de till 14 procent av alla dödsfall eller kvinnor; detta uppstår främst på grund av allvarliga komplikationer.


Detta har lett till ökande kontroverser med hänvisning till det stora antalet aborter som genomförs årligen. Det finns dock ett hopp eftersom förbättringen av tillgången och kvaliteten på medicinska tjänster har minskat förekomsten av abort på grund av lättare tillgång till familjeplaneringsutbildning och användningen av preventivmedel. Jones, Darroch, Henshaw, Men det stora antalet aborter, mer så, de illegala aborterna fortsätter att vara alarmerande. Trots introduktionen av mer effektiva preventivmedel, och deras utbredda tillgänglighet, anses mer än hälften av graviditeterna i USA vara oplanerade. Av dessa graviditeter avbryts hälften. Abort är därför fortfarande ett problem i samhället. Konfliktteoretiker betonar att tvång, förändring, dominans och konflikter i samhället är oundvikliga.


Om läkaren angav, hade en kvinna möjlighet att välja att avbryta sin graviditet, och läkaren skulle utföra aborten utan att någon av dem bröt mot lagen. Roe begärde en dom som skulle förklara Texas brottsliga abortlagstiftning grundlagsstridig på deras ansikte och begära ett föreläggande som skulle hindra den tilltalade från att implementera stadgarna. Joe hävdade att hon var en ogift, men gravid dam; hon ville avbryta sin graviditet genom att söka hjälp av en professionell och legitimerad läkare i en säker klinisk miljö. Hon noterade dock att hon inte kunde anlita tjänsten eftersom hon inte kunde få tillgång till en laglig abort i Texas eftersom hennes liv inte var under någon form av hot från graviditeten.


Vidare uppgav Joe att hon inte var i en ekonomisk position att resa till en annan stat för att säkerställa en säker abort. Hon hävdade att Texas-stadgan var grundlagsstridig och vag och stred mot hennes rätt till hennes rätt till privatliv, vilket garanterades av de första, fjärde, femte, nionde och fjortonde tilläggen. Joe påstod sig stämma å hennes vägnar och å alla andra kvinnors vägnar som var i en liknande situation som hennes. En graviditet är en välsignelse om den är planerad; dock liknar en påtvingad graviditet alla former av kroppslig invasion, och är en avsky för de amerikanska värderingarna och traditionerna. donera sin benmärg eller för att ge en njure till en annan.


Högsta domstolen undersökte fakta och bevis i fallet och slog fast att Roe hade rätt och att hennes rätt till privatliv kränktes; därför beslutade domstolen att alla kvinnor hade rätt till laglig och säker abort på begäran. Men det har gått många år sedan Roe v. Wade, och abort har förblivit en av de mest omtvistade frågorna i USA och världen. Det har befriat kvinnor från beroende, rädsla, hot om skador och ohälsa; det har gett kvinnor makten att forma sina liv. De sociala konsekvenserna av fallet och de sociala och moraliska har fortsatt att påverka de två sidorna av abortdebatten. De människor som tyckte att majoriteten som styrde för abort var alltför optimistiska; abort har blivit en av de mest känslomässiga och kontroversiella politiska debatterna.


Före Roe v. Wade-domen riskerade kvinnor som gjorde abort att drabbas av smärta, död, allvarlig skada, åtal och sterilitet. För närvarande är abort säkrare, billigare och ett vanligare fenomen. Legaliseringen av abort har skapat andra skäl för att säkra aborter; kvinnor tvingas av sina pojkvänner och män som är ovilliga att bli pappor på grund av ekonomisk press, paniken över att förlora ett jobb, sluta skolan, bli hemlösa eller av rädsla för att bli utsparkad på gatan Schwarz, Abort, som är baserat på detta leder ofta till posttraumatiskt stressyndrom; detta inträffar när en kvinna inte kan hantera sina känslomässiga obalanser till följd av traumat av en abort.


Detta kan få allvarliga resultat som depression, ätstörningar och i svåra fall kan det leda till självmord. Kvinnor som säkerställer en abort ur sin fria vilja har ingen ånger och är glada över att de gjorde valet; dock uppger ett antal kvinnor att abort påverkade dem negativt. Därmed kan man hävda att abort är en social fråga. Wright Mills utvecklade teorin och han betonade att förändringarna i samhället har en massiv effekt på våra liv. Innan dess var lagliga aborter ohörda i USA och människor uppfattade abort som en avskyvärd handling.


För att bevisa att abort är en social fråga måste vi titta på komponenterna i en social fråga. En social fråga är en aspekt av samhället som berör människorna och som vill att den förändras. Den består av två komponenter: det objektiva tillståndet, som är en aspekt av samhället som kan mätas. Det objektiva villkoret vid abort innebär frågan om aborter är lagliga, vem som gör abort och under vilka omständigheter är abort säkrad Henslin, Den andra komponenten är det subjektiva villkoret; detta är den oro som ett betydande antal människor har om det objektiva tillståndet. Det inkluderar också ångesten att en kvinna kan avbryta sin graviditet på begäran. Abort är alltså en social fråga.


Abort, mänsklig kloning och evolution är alla mänskliga frågor som är mycket kontroversiella. De tror också att livet börjar omedelbart vid befruktningen. Buddhister tror på reinkarnation medan ateister inte tror på Gud tenderar att vara anhängare av rätten att välja. Detta innebär att uppfattning och fokus är nyckelfrågorna när människor från vilken tro som helst väljer att vara anhängare eller motståndare till någon kontroversiell fråga som abort. Om en individ bestämmer sig för att fokusera på en del av berättelsen, kommer det definitivt att finnas en förvrängd representation av vad de stöder. Resultatet är att det kommer att finnas människor som är neutrala eller okunniga om abort medan andra väljer att stödja aborter eftersom andra motsätter sig handlingen. Det är viktigt att notera att en individ antingen kan vara en stark anhängare eller motsätta sig handlingen eftersom varje kompromiss innebär ett val av liv framför döden och vice versa.


Denna märkliga aspekt av abort gör det till en mycket kontroversiell handling och ämne eftersom både anhängare och motståndare inte möts någonstans. Personlig tro genom religion får dem att se på ämnet annorlunda. Vissa tror att en kvinna har rätt att göra ett absolut val, alltså; rätten att välja är mer utbredd för dem som stödjer abort. Men för motståndarna stödjer de den konstitutionella och mänskliga rätten till liv. Det är viktigt att notera att både pro-choice- och pro-life-grupper förlitar sig på konstitutionen som det fjortonde tillägget, mänskliga rättigheter och vetenskapliga fakta. Knapp, I fallet Roe v. Wade, U. S Högsta domstolen slog fast att kvinnan har rätt att göra ett val genom att ge stöd till de pro-choice grupper som stöder abort. Detta innebar att fostret inte har några rättigheter och är utlämnat till moderns oumbärliga nåd.


Statens och fostrets rättigheter kan inte åsidosätta det val som mamman har gjort. I ett annat fall i , Roe i Planned Parenthood v. Casey, USA:s högsta domstol hävdade att en kvinna har makten och rätten att begå en abort Knapp, Pro-choice-anhängare hävdar att de som kampanjer mot abort förbrukar mycket resurser och ansträngning. De känner att det finns så många kvinnor som lever i total brist och elände eftersom de tvingades att föda barn som är oönskade.


De resurser som används av antiabortkampanjerna kan användas för att stödja dessa kvinnors sociala välfärd och återuppliva dem ur deras elände. Enligt Knapp dör barn varje dag, nästan 50, på grund av brist på mat, medicin, tak över huvudet och kläder. Idag uppgår befolkningen till 7 miljarder vilket betyder att det finns en överhängande katastrof eftersom resursen ständigt utarmas. Alla oönskade barn kan negativt påverka den naturliga balansen av resurser för personer. Det uppskattas att utvecklingen runt om i världen kommer att behöva sakta ner eftersom det kommer att finnas fler munnar att mätta än tidigare. Från tidpunkten för antagandet av denna konstitution har ett totalt antal […]. Sexselektiv abort är bruket att avsluta en graviditet på grund av barnets förutsedda kön.


Det har förekommit för centeriues i många länder, många tror att män är mer värda än kvinnor. Denna praxis har förekommit i många asiatiska länder men även i USA är många asiater fortfarande starka […]. Är det här rätt? Chockerande nog har detta hänt ungefär tjugo miljoner gånger under de senaste tjugo åren. Fienden till en ärlig […]. Vi anser att dessa sanningar är självklara: att män och kvinnor är skapade lika Elizabeth Cady Stanton. I Amerika har detta varit grunden för vad vår nation står för. Det sägs att varje medborgare har rätt till jämlikhet som inte ska tas bort, i många fall är det inte sant. Huruvida […]. För Gwendolyn Brooks var det ett vanligt tema för henne att skriva poesi som skulle anses vara utöver det vanliga och illa till mods.


Hennes utbredda kunskap om ämnen som ras, etnicitet, kön och till och med abort placerade denna afroamerikanska poet åtskild från många andra. Liksom många poeter baserade Brooks många av sina verk på sin egen […]. Varje person i USA beviljas omistliga rättigheter, oavsett om det är att utöva sin egen religion eller rösta, vilket bör innefatta autonomi över sin egen kropp. En kvinna ska ha rätt att välja vad hon gör med sin egen kropp, och i det blev en möjlighet för amerikanska kvinnor. I […]. Abort definieras som ett avsiktligt avbrytande av en mänsklig graviditet. Det är ett kontroversiellt samtal som de flesta undviker att ha.


Abort är annorlunda än de flesta frågor inom politiken, eftersom det direkt påverkar kvinnor snarare än män. Unga kvinnor som utsatts för mål under de senaste fyrtiofem åren har förändrat hur allmänheten ser på abort och […]. För tidig födsel anspelar på slutet av en graviditet genom att evakuera eller ta bort barnet eller fostret från livmodern innan det förbereds för födseln. Det finns två anmärkningsvärda typer av för tidig födsel: obegränsad, som regelbundet hänvisas till som ett misslyckat förlossningsarbete eller avsiktligt avlägsnande av fostret, vilket ofta är anstiftat fosterborttagning.


Livet har en början och ett slut och varje individ vet detta, så mycket som de kanske inte vill veta eller förstå det. En abort får dock många människor i vårt moderna samhälle att tänka: lever ett barn innan det föds? Det finns många sätt att se på detta men forskare […]. Don Marquis börjar sitt argument om att abort är omoraliskt med att nämna pro-choice premissen, som var att uttalandet om ett foster aldrig är en person som är för smal. Den där […]. På grund av resultatet av en förhandling i Högsta domstolen är abort helt lagligt. I , Högsta domstolens dom om Roe vs Wade gav människor laglig tillgång till abort i hela landet.


Även om det är lagligt, kommer vissa läkare inte att utföra aborter. Kvinnor som har tillgång till laglig abort kommer att ha möjlighet att fortsätta sin utbildning och karriär. Abort är lagligt i hela USA, men vissa stater har restriktioner baserade på graviditetsstatus, dödliga fostertillstånd och till och med våldtäkt. Andra länder runt om i världen har andra lagar och vissa har helt förbjudit abort, inklusive Honduras, Dominikanska republiken och El Salvador. Kvinnor som gör abort av en läkare löper ingen risk för framtida graviditeter och det finns inga risker för den allmänna hälsan. Aborter ökar inte någon risk för bröstcancer eller har någon effekt på fertiliteten. Detta beror på personen och deras övertygelse. Många kvinnor tycker att abort är moraliskt och ett val de får göra när det gäller sin egen kropp.


Vissa religioner har en strikt hållning till abort och anser att det är omoraliskt, oavsett orsaken. Abort är handlingen att avsluta en graviditet genom att ta bort fostret från embryot innan det överlever utanför innan det kan överleva utanför livmodern. Det finns dock en annan situation där abort kan inträffa. Den första är ett missfall, där det sker spontant Bennett, Den andra formen är när avsiktliga åtgärder vidtas för att ta bort graviditeten, detta kallas inducerad abort, eller i andra termer är ett inducerat missfall. Den vanligaste tekniken som används vid abort är den kirurgiska tekniken som används är att använda suganordningen eller vidga livmoderhalsen. P-piller, intrauterina anordningar och preventivmedel kan användas direkt efter att en abort har gjorts.


Denna aborthandling kan leda till ökade risker för långsiktiga psykiska eller fysiska problem när den utförs på ett osäkert sätt. Detta beror på att dessa inblandade personer utför det oförskämt med osäker utrustning eller i ohälsosamma anläggningar. Under de traditionella dagarna har aborter försökts med vassa verktyg, örtmediciner och genom kraftfull massage kan Abort ses ur olika perspektiv i världen, det kan ses ur kulturell övertygelse, religiös övertygelse eller ur perspektivet runt om i världen. Det uppenbara resultatet är att det finns de individer som hävdar att ett embryo är en människa och därför förtjänar en rätt att leva, och följaktligen har en person som utför en abort begått samma brott som den som har mördat.


Å andra sidan finns det de som motsätter sig argumentet att kvinnor har rätt att fatta sina egna beslut om att bära barnet eller abort eftersom det involverar hennes egen kropp. Abort är antingen lagligt eller olagligt. De inkluderar vakuumaspiration, tidig icke-kirurgisk abort, vakuumaspiration, dilatation och evakuering, partiell födelseabort, förlossningsinduktion och hysterektomi. Den illegala typen av aborter är osäker eftersom den inkluderar avbrytande av graviditeten av människor utan nödvändiga kunskaper eller där det finns minimala medicinska standarder, på grund av att det finns abortlagar i länder till exempel i USA där den har en roll i att förbjuda , tillåter eller begränsar tillgången till abort.


Abort har någonsin gått igenom USA:s historia, den har setts ur olika perspektiv, inklusive moraliska, religiösa, praktiska, etiska och politiska skäl. Ofta har det reglerats eller helt förbjudits i lag i olika stater. Enligt Världshälsoorganisationen WHO är abortfrekvensen nästan lika stor i alla länder som anser att det är lagligt eller olagligt. Kanada har också bevisat att ingen strafflagstiftning är genomförbar och acceptabel. Sverige, samt konstatera att aborter efter 18 veckor framgångsrikt kan genomföras förutsatt utmärkta tjänster Miller Äntligen bevisar webbaserade telemedicintjänster för oss att klinikbaserade tjänster inte är nödvändiga för att erbjuda abortpiller säkert och effektivt.


När kvinnor ges rätt till abort trots att de strider mot den kristna religionens och moralens fundamentalistiska principer är en mänsklig rättighet som ger kvinnor gunst. Rätten att använda preventivmedel och att genomgå en säker abort kan inte diskuteras eftersom de är kända för sina kulturprestationer, som är relaterad till kamp relaterad till kvinnornas befrielse. Dessa rättigheter kränks oftast när regeringar gör aborttjänster otillgängliga för de kvinnor som behöver dem. Enligt internationell lag kan regeringar hållas ansvariga för mycket restriktiva abortlagar och för underlåtenhet att säkerställa tillgång till abort när det är lagligt, till exempel i fall där en kvinna blir sexuellt trakasserad. Regeringar bär också ansvaret för höga döds- och skador bland kvinnor som tvingas göra osäkra aborter.


Vet inte var jag ska börja? Ge mig dina papperskrav så kopplar jag dig till en akademisk expert. Plagiatkontroll Gör kontrollen. Skrivhjälp Be om hjälp. Parafraseringsverktyg Parafrasera min uppsats. Uppsatsexempel. Uppsatsämnen. Varför abort är fel Idag är abort en stor fråga för kvinnor eftersom det i flera år hade sagts att abort inte borde vara lagligt. Abort ska vara olagligt eller inte?

No comments:

Post a Comment