Monday, February 28, 2022

Hur man skriver en kontrasterande uppsats

Hur man skriver en kontrasterande uppsats



Word Finder 4 Pics 1 Word Answers Anagram Solver Scrabble Dictionary Unscramble Words with Friends Fusk. Disposition är ett sätt att skriva ner en förkortad version av uppsatsen innan man arbetar med själva uppsatsen. Hur man skriver en jämföra och kontrastera uppsats En jämförelse och kontrast uppsats hur man skriver en kontrasterande uppsats en mycket enkel struktur, en som används i nästan alla andra uppsatser: Introduktion Kropp, Slutsats. Tjänster Anpassad uppsatsskrivning Priser Rabattpolicy Support Vanliga frågor Kontakta oss. Det första avsnittet i din uppsats bör sedan ta upp alla jämförelser eller likheter mellan två ämnen, medan nästa avsnitt bara ska diskutera deras kontraster eller skillnader.





Vad den här handouten handlar om



Studentlivet är övermättat av olika uppsatstyper. Beroende på ämne kommer du sannolikt att skriva en uppsats framför en annan. Forskningsartiklar, litteraturöversikter, kurser, hur man skriver en kontrasterande uppsats, och fallstudier är bara några av de projekt du måste slutföra inom dina studier. En jämföra och kontrastera uppsats är bland de oftast tilldelade uppgifterna i akademin. Det kräver inte bara ett annat förhållningssätt till ämnet, utan du kan också skriva det på flera sätt. För att lära dig mer om allmänna uppsatsers definitioner och egenskaper, läs vår olika guide: Vad är en uppsats? En jämför och kontrast uppsats är en uppsats som kräver att författaren jämför och analyserar två ämnen inom ett verk och ger en omfattande och tydlig slutsats om jämförelsen.


Sådana jämför- och kontrastuppsatser kan handla om vilket ämne som helst, från begrepp, ämnen, fysiska varor och abstrakta saker och slutar med hundraser, skrivna verk, känslor och platser. Jämföra och kontrastera skrivande är en frekvent uppgift när det hur man skriver en kontrasterande uppsats till skolan. Professorer tenderar att tilldela jämföra och kontrastera uppsatser av flera skäl. Huvudpoängen är att fokusera på två ämnen och hitta deras likheter och skillnader. En sådan analys hjälper till att identifiera resultaten och närma sig objektivitet. Dessutom hjälper det eleverna att fräscha upp sina skrivförmåga. Det säger sig självt att övning ger färdighet.


Att jämföra och kontrastera kräver att författaren kommer närmare ämnet och analyserar två ämnen från olika vinklar. Denna undersökning kräver att man använder olika språk för att förklara två olika punkter och dra relevanta slutsatser. Slutligen, avsikten med att jämföra och kontrastera är att få eleverna att låta rimliga och besluta om de mest rimliga och övertygande ämnen och argument när de skriver stycket, hur man skriver en kontrasterande uppsats. Som med alla papper, bygger en jämför och kontrast uppsats också på en förskrivningsstrategi. Ja, du kan utelämna det här steget och fortsätta att skriva en jämför och kontrast uppsats själv.


Och oddsen är höga att du kommer att fastna på grund av brist på idéer. Att inte ha hur man skriver en kontrasterande uppsats översiktsplan och disposition kommer också att göra dig sämre. I sin tur, om du slutför grundläggande förskrivningssteg, kommer du att öka din hur man skriver en kontrasterande uppsats och minska tiden för att skriva uppsatsen. Så, innan du faktiskt skriver en jämför och kontrast uppsats, var uppmärksam på följande steg. Lärare är imponerande innovativa nuförtiden. För att uppmuntra dig att studera ger de eleverna valfrihet och låter dem skriva om vad de själva kan önska. Således kan de basera sina jämföra och kontrastera uppsatser på olika ämnen.


Om du är i samma situation, hur man skriver en kontrasterande uppsats, du kan dra nytta av det. Du måste vara säker på att de föremål du väljer kan jämföras och kontrasteras tydligt och, viktigast av allt, rimligt. Dessutom ska saker och ting vara jämförbara. Det vill säga, på inget sätt ska du skriva en jämförelse och kontrast hur man skriver en kontrasterande uppsats om två ämnen som är helt olika. Att skriva om bärbara datorer och smartphones är på inget sätt en bra poäng bara för att de är två olika system. Tänk istället på ämnen som relaterar till en grupp. Att till exempel hitta likheter och skillnader mellan politiska regimer, religioner, konstnärliga stilar, arkitekturstilar eller mat skulle vara bra exempel på bra jämföra och kontrastera uppsatsämnen.


När du väljer ämne att skriva en jämför och kontrast uppsats om måste du analysera de idéer som ska utvecklas i din uppsats. Detta steg kallas brainstorming, som syftar till att flexa dina hjärnmuskler och hitta de bästa idéerna för jämförelse- och kontrastanalysen. Det finns flera brainstormingsmetoder du kan använda. De mest effektiva är mind-mapping, listning och freewriting. Om du gillar att arbeta med visuella föremål är mindmapping något för dig. Huvudsyftet är att komma på de mest exakta idéerna genom att designa en karta och försöka koppla saker till hur man skriver en kontrasterande uppsats. För att göra processen mer omfattande, försök att använda ett Venn-diagram. Listning är en mer tidseffektiv teknik jämfört med mind-mapping, hur man skriver en kontrasterande uppsats.


Allt du behöver göra är att börja skriva en lista och skapa möjliga idéer till uppsatsen. Du kan skriva tankar i valfri ordning. Tanken är att bygga en uttömmande lista över huvudpunkter och börja analysera om de är för generella eller inte. Välj ett ämne framför ett annat och upprepa samma procedur tills du har tre huvudargument. Friskrivning kan kallas en ren ström av medvetande med en enda skillnad. När du följer denna strategi skriver du helt enkelt en jämförelse och kontrastanalys av två aspekter relaterade till ämnet, utan att uppmärksamma misstag och stavfel. Det kan vara det mest tidskrävande sättet att generera idéer. Men du kommer sannolikt att hitta spännande och oöverträffade ämnen när du använder den här tekniken.


När du väl känner till de viktigaste punkterna som du kommer att ta med i uppsatsen måste du tänka på din avhandling. Ett avhandlingsuttalande är utan tvekan den mest kritiska delen av varje artikel. Det visar argumenten som din uppsats kommer att föra fram hur man skriver en kontrasterande uppsats förklara. Utöver det visar den i vilken ordning dessa argument kommer att visas. När du skriver avhandlingsförklaringen, se till att den är förtätad och varken är för specifik eller för allmän. Du bör hitta den gyllene medelvägen och få publiken tillräckligt lockad att fortsätta läsa hur man skriver en kontrasterande uppsats. Kolla in dessa två exempel på avhandlingsutlåtanden:. Wilfred Owen och Siegfried Sassoon var båda framstående och begåvade poeter, men den mer sentimentala, avslöjande och tankeväckande Wilfred Owen gör sig själv till en hur man skriver en kontrasterande uppsats läsvärd och framhållen årtionde konstnär.


Traditionella böcker och e-böcker syftar till att upplysa människor, men den avancerade användarvänligheten, tillgängligheten och storleken på e-böcker gör dem mer att föredra av angelägna läsare. Det finns tre huvudsakliga sätt att strukturera en jämför- och kontrastuppsats. Sådan flexibilitet gör den här uppsatstypen mångsidig och allmänt uppskattad av professorer. Även om en jämför och kontrast uppsats följer en gemensam struktur, såsom inledningen, huvuddelen och slutsatsen, är sätten att avslöja likheter och olikheter unika och ovanliga för en vanlig uppsats. Här är de tre möjliga sätten att strukturera detta skrivna stycke.


Om du vill läsa mer om allmän uppsatsstruktur och skrivstadier, kolla vår omfattande guide: Hur man skriver en uppsats. En ämnesbaserad struktur fokuserar på att beskriva ett ämne åt gången, hur man skriver en kontrasterande uppsats. Du skriver till exempel om likheter och skillnader mellan datorer och bärbara datorer. Då kommer din huvudkropp att ha denna sekvens:. Och sedan gå bärbara datorer med sina tre på varandra följande stycken. Denna struktur kan dock ha en betydande fallgrop. När du håller dig till det, din huvudsektion hur man skriver en kontrasterande uppsats omfatta sex till sju stycken. Inte alla professorer tillåter studenter att ha en så omfattande kroppsdel, så rådfråga din handledare först.


Genom att använda den här metoden jämför och kontrasterar du ett attribut för båda varorna inom ett kroppsstycke. När du skriver om datorer och bärbara datorer kommer du att ha tre stycken som jämför och kontrasterar alla egenskaper hos dessa två ämnen. Jämför-först är en sällsynt metod. Ändå, om du bestämmer dig för att använda den måste du först visa upp olikheterna. Men håll dig borta från att beskriva många skillnader, eftersom detta sätt också resulterar i mer än tre kroppsstycken, hur man skriver en kontrasterande uppsats, vilket kan vara ganska oönskat för vissa professorer. Disposition är ett sätt att skriva ner en förkortad version av uppsatsen innan man arbetar med själva uppsatsen.


En disposition är en färdplan för din uppsats. Vanligtvis ber inte professorer om att få skriva denna layout. Som ett resultat är det mycket osannolikt att elever komponerar det eftersom det – enligt dem – är tidskrävande och tråkigt. Hur som helst, den här planen är ett utmärkt sätt att öka din produktivitet. Det skulle dock vara bäst att anpassa den till åtminstone en enkel struktur för att se till att varje punkt är läsbar och praktisk. För att lära dig mer om formaten, syftet och framställningen av konturer kan du läsa vår speciella guide med exempel: Hur man gör en disposition för en uppsats.


Eftersom det finns flera strukturer kan konturerna vara olika. Uppgift: Jämförelse och kontrast mellan engelska och tyska. Förklara likheterna och olikheterna mellan de två språken. Bortsett från det är det viktigt att använda användbara fraser, såsom övergångar, för att göra en uppsats smidig och sammanhållen. Dessa övergångar är som följer:. Ändå är den andra mer fördelaktig. Internationella valutafonden är dock redo att ge ett lågräntelån för att förse alla med den relevanta dosen. När du är klar med det första utkastet är det bra att lägga undan uppsatsen och återkomma till den efter en tid.


Att ändra ditt fokus kommer att förbättra din koncentration och därmed hjälpa dig att redigera och korrekturläsa stycket mer effektivt. Redigering och korrekturläsning är två avgörande steg efter skrivningen för att säkerställa att papperet är polerat för att glänsa. För att slutföra dessa steg uppmanas du att:. För att sammanfatta vår översikt av hur man skriver en jämförelse- och kontrastuppsats, titta på dessa nyckelpunkter:. Vad är en jämförelse-kontrastuppsats? Jämföra och kontrastera i skrivandet Jämföra och kontrastera skrivandet är en frekvent uppgift när det kommer till skolan. Förskrivningsstadiet Som med alla papper bygger en jämför och kontrast uppsats också på en förskrivningsstrategi.


Om du inte har någon aning om vad du ska skriva om, titta på olika ämnen för att få lite inspiration: Wilfred Owen och Siegfried Sassoon. Krigslyrik: dess likheter och skillnader.





uppsats om rättigheter för homosexuella äktenskap



Utöver det visar den i vilken ordning dessa argument kommer att visas. När du skriver avhandlingsförklaringen, se till att den är förtätad och varken är för specifik eller för allmän. Du bör hitta den gyllene medelvägen och få publiken tillräckligt lockad att fortsätta läsa tidningen. Kolla in dessa två exempel på avhandlingsutlåtanden:. Wilfred Owen och Siegfried Sassoon var båda enastående och begåvade poeter, men den mer sentimentala, avslöjande och tankeväckande Wilfred Owen gör sig själv till en mer läsvärd och betonad konstnär under årtiondet. Traditionella böcker och e-böcker syftar till att upplysa människor, men den avancerade användarvänligheten, tillgängligheten och storleken på e-böcker gör dem mer att föredra av angelägna läsare.


Det finns tre huvudsakliga sätt att strukturera en jämför- och kontrastuppsats. Sådan flexibilitet gör den här uppsatstypen mångsidig och allmänt uppskattad av professorer. Även om en jämför och kontrast uppsats följer en gemensam struktur, såsom inledningen, huvuddelen och slutsatsen, är sätten att avslöja likheter och olikheter unika och ovanliga för en vanlig uppsats. Här är de tre möjliga sätten att strukturera detta skrivna stycke. Om du vill läsa mer om allmän uppsatsstruktur och skrivstadier, kolla vår omfattande guide: Hur man skriver en uppsats.


En ämnesbaserad struktur fokuserar på att beskriva ett ämne åt gången. Du skriver till exempel om likheter och skillnader mellan datorer och bärbara datorer. Då kommer din huvudkropp att ha denna sekvens:. Och sedan gå bärbara datorer med sina tre på varandra följande stycken. Denna struktur kan dock ha en betydande fallgrop. När du håller dig till det kommer ditt huvudavsnitt att bestå av sex till sju stycken. Inte alla professorer tillåter studenter att ha en så omfattande kroppsdel, så rådfråga din handledare först. Genom att använda den här metoden jämför och kontrasterar du ett attribut för båda varorna inom ett kroppsstycke. När du skriver om datorer och bärbara datorer kommer du att ha tre stycken som jämför och kontrasterar alla egenskaper hos dessa två ämnen.


Jämför-först är en sällsynt metod. Ändå, om du bestämmer dig för att använda den måste du först visa upp olikheterna. Men håll dig borta från att beskriva många skillnader, eftersom detta sätt också resulterar i mer än tre kroppsstycken, vilket kan vara ganska oönskat för vissa professorer. Disposition är ett sätt att skriva ner en förkortad version av uppsatsen innan man arbetar med själva uppsatsen. En disposition är en färdplan för din uppsats. Vanligtvis ber inte professorer om att få skriva denna layout. Som ett resultat är det mycket osannolikt att elever komponerar det eftersom det – enligt dem – är tidskrävande och tråkigt. Hur som helst, den här planen är ett utmärkt sätt att öka din produktivitet. Det skulle dock vara bäst att anpassa den till åtminstone en enkel struktur för att se till att varje punkt är läsbar och praktisk.


För att lära dig mer om formaten, syftet och framställningen av konturer kan du läsa vår speciella guide med exempel: Hur man gör en disposition för en uppsats. Eftersom det finns flera strukturer kan konturerna vara olika. Uppgift: Jämförelse och kontrast mellan engelska och tyska. Förklara likheterna och olikheterna mellan de två språken. Bortsett från det är det viktigt att använda användbara fraser, såsom övergångar, för att göra en uppsats smidig och sammanhållen. Dessa övergångar är som följer:. Ändå är den andra mer fördelaktig.


Internationella valutafonden är dock redo att ge ett lågräntelån för att förse alla med den relevanta dosen. När du är klar med det första utkastet är det bra att lägga undan uppsatsen och återkomma till den efter en tid. Att ändra ditt fokus kommer att förbättra din koncentration och därmed hjälpa dig att redigera och korrekturläsa stycket mer effektivt. Redigering och korrekturläsning är två avgörande steg efter skrivningen för att säkerställa att papperet är polerat för att glänsa. För att slutföra dessa steg uppmanas du att:. För att sammanfatta vår översikt av hur man skriver en jämförelse- och kontrastuppsats, titta på dessa nyckelpunkter:.


Vad är en jämförelse-kontrastuppsats? Jämföra och kontrastera i skrivandet Jämföra och kontrastera skrivandet är en frekvent uppgift när det kommer till skolan. Förskrivningsstadiet Som med alla papper bygger en jämför och kontrast uppsats också på en förskrivningsstrategi. Om du inte har någon aning om vad du ska skriva om, titta på olika ämnen för att få lite inspiration: Wilfred Owen och Siegfried Sassoon. Krigslyrik: dess likheter och skillnader. Första och andra världskriget: de centrala skillnaderna och likheterna. Utbildning i Australien och USA. Karate och boxning: skillnader och likheter mellan två sporter. Datorer och bärbara datorer: två liknande och olika prylar.


Traditionella böcker och e-böcker. Mac OS och Linux: skillnader och likheter. Avhandling och avhandling: två olika och liknande dokument. Att vara i ett förhållande kontra att vara singel: två liknande och olika koncept. Brainstorming När du väljer ämne att skriva en jämförande och kontrasterande uppsats om, måste du analysera de idéer som ska utvecklas i din uppsats. Mind-mapping Om du gillar att arbeta med visuella föremål är mind-mapping något för dig. Listning Listing är en mer tidseffektiv teknik jämfört med mind-mapping. Friskrivning Friskrivning kan kallas en ren ström av medvetande med en enda skillnad. Forma argumentet När du väl känner till de viktigaste punkterna du kommer att ta med i uppsatsen måste du tänka på ditt avhandlingsuttalande.


Ställ dig själv dessa frågor:. Anta att du skriver ett papper där du jämför två romaner. Men om du skrev ett papper för en klass om sättning eller om hur illustrationer används för att förbättra romaner, kan typsnittet och närvaron eller frånvaron av illustrationer vara helt avgörande att inkludera i din slutuppsats. Ibland kan en viss jämförelsepunkt eller kontrast vara relevant men inte särskilt avslöjande eller intressant. Att prata om de olika sätt som naturen avbildas på eller de olika aspekterna av naturen som betonas kan vara mer intressant och visa en mer sofistikerad förståelse av dikterna.


Var dock försiktig - även om den här avhandlingen är ganska specifik och föreslår ett enkelt argument att atmosfär och leverans gör de två pizzaställena olika, kommer din instruktör ofta att leta efter lite mer analys. Återigen, att tänka på sammanhanget klassen ger kan hjälpa dig att svara på sådana frågor och föra ett starkare argument. Du kan ha nytta av vår handout om att konstruera avhandlingsuttalanden i detta skede. Faran med denna ämnesvisa organisation är att din uppsats helt enkelt blir en lista med punkter: ett visst antal poäng i mitt exempel, tre om ett ämne, sedan ett visst antal poäng om ett annat. Detta är vanligtvis inte vad högskoleinstruktörer letar efter i en tidning – i allmänhet vill de att du ska jämföra eller kontrastera två eller flera saker väldigt direkt, snarare än att bara lista de egenskaper som sakerna har och överlåta till läsaren att reflektera över hur de egenskaper är lika eller olika och varför dessa likheter eller skillnader är viktiga.


Således, om du använder formuläret ämne-för-ämne, kommer du förmodligen att vilja ha en mycket stark, analytisk avhandling och minst ett stycke i kroppen som binder alla dina olika punkter samman. Istället för att ta upp saker ett ämne i taget, kanske du vill prata om en jämförelsepunkt i taget. Det finns två huvudsakliga sätt detta kan spela ut, beroende på hur mycket du har att säga om var och en av de saker du jämför. Var också medveten om placeringen av dina olika punkter. Vår handout om organisation kan hjälpa dig att skriva bra ämnesmeningar och övergångar och se till att du har en bra övergripande struktur på plats för din uppsats.


Följande ord kan vara till hjälp för dig för att signalera dina avsikter:. Detta arbete är licensierat under en Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivas 4.

No comments:

Post a Comment