Thursday, March 10, 2022

Jag vandrade ensam som en molnuppsats

Jag vandrade ensam som en molnuppsats



Personen liknar sig själv med ett moln men ändå naturligt, molnet är ett icke-levande föremål som ligger många mil bort från jorden. I slutändan är det faktiskt inte bara påskliljorna som är sublima: det är hur det mänskliga sinnet kan förvandla en pittoresk scen till något så fängslande jag vandrade ensam som en molnuppsats det lämnar oss förtrollade århundraden senare. Kontinuerliga som stjärnorna som lyser Och blinkar på Vintergatan, De sträckte sig i oändlig linje längs kanten av en vik. Referens till IvyPanda. I själva verket kan man hävda att Wordsworth inte ens är trogen sin egen litteraturteori. Tillbaka till Ämne, jag vandrade ensam som en molnuppsats. Det höga antalet påskliljor som talaren observerar växer naturligt och de symboliserar den rika miljön eller jorden han lever i; därför är förmodligen källan till hans olycka inte ekonomisk utan kanske socialt orienterad.





Anförda verk



Uppsatsen som tillhandahålls här är den typ av forskningsuppsats du kan förväntas skriva i din första eller andra jag vandrade ensam som en molnuppsats av universitetet. En senior uppsats kan vara mer detaljerad och komplex. Vänligen plagiera inte den här uppsatsen din instruktör kan också googla! Även om vi kanske vill försvara Wordsworth baserat på vår personliga smak, ger dikten faktiskt sitt eget bästa försvar. Inte bara jag vandrade ensam som en molnuppsats blommorna är sublima, men det är också de mänskliga förmågorna med vilka vi bearbetar deras skönhet. Enligt Wordsworth ser den passionerade betraktaren med fantasin och känner från hjärtat.


Men inWordsworth lade till den andra strofen, där talaren jämför påskliljorna med stjärnorna i Vintergatan:. Kontinuerliga som stjärnorna som lyser Och blinkar på Vintergatan, De sträckte sig i oändlig linje längs kanten av en vik. Dessa rader är mer episka i omfattning och relaterar påskliljorna till universums viddhet. Genom att lägga till den andra strofen gjorde Wordsworth något kontroversiellt: han förvandlade det vackra till det sublima. Burke, till exempel, hävdade att vackra föremål ger njutning, men att det sublima orsakades av en känsla av skräck:. Vad som än är anpassat i något slag för att väcka idéerna om smärta och fara, det vill säga, vad som än är av något slag fruktansvärt [i]. Jag säger den starkaste känslan, eftersom jag är nöjd att idéerna om smärta är mycket kraftfullare än de som kommer från njutning.


För Burke skapar det sublima en känsla av vördnad och skräck. Det är förknippat med mörker och mystik. Det ska absolut inte framkallas jag vandrade ensam som en molnuppsats påskliljor. Dessutom introducerar den tredje strofen ett tävlingsmoment som är gemensamt för episka texter, eftersom påskliljorna och vågorna strävar efter lyckans krona. Med tanke på att påskliljor vanligtvis ses som vackra och inte sublima, riskerade Wordsworth att skapa en känsla av bathos. I själva verket kan man argumentera jag vandrade ensam som en molnuppsats Wordsworth är inte ens trogen sin egen litteraturteori.


Kan Wordsworth anses vara skyldig till prålig? Hans upphöjda diktion innehåller tre olika ord för glad gayjocundglee och några av hans liknelser och metaforer kan verka hyperboliska. För en passionerad observatör kan påskliljor verkligen vara sublima. Det är det meditativa sinnet, öppet för naturens inflytande, som är mest mottagligt för naturens inflytande. När hjärtat och fantasin samverkar kan även påskliljor vara sublima. Genom att uppmärksamma oss på vikten av fantasin värjer sig dikten mot all kritik.


De som tycker att dikten är trivial saknar stark fantasi. I slutändan är det faktiskt inte bara påskliljorna som är sublima: det är hur det mänskliga sinnet kan förvandla en pittoresk scen till något så fängslande att det gör oss trollbundna århundraden senare. Detta, mer än något annat, hjälper till att förklara dess extraordinära valuta: den erbjuder en form av delning, såväl som en rapport om erfarenheter. Medan tidiga kritiker anklagade Wordsworth för att skapa ett egoistiskt sublimt, för att ägna sig åt fantasifulla fantasier, kan vi nu inse att Wordsworth lärde oss att naturen är mer än vad vi ser. Observatören tillför något till scenen.


Betraktaren lägger till språk, och språket är självt sublimt. Burke, Edmund. En filosofisk undersökning om ursprunget till det sublima och det vackra. Om smak: Om det sublima och vackra, Reflections on the French Revolution, A letter to a Noble Lord. Charles W. Eliot, Harvard Classics, vol, jag vandrade ensam som en molnuppsats. Butler, James A. Stephen Gill, Cambridge UP, s. Coleridge, Samuel Taylor. Biographia Literaria eller biografiska skisser över mitt litterära liv och åsikter. Samuel Taylor Coleridges samlade verk, jag vandrade ensam som en molnuppsats. James Engell och W. Jackson Bate, vol. Joplin, David.


Rörelse, Andrew. Wordsworth, William. William Wordsworth och Samuel Taylor Coleridge, jag vandrade ensam som en molnuppsats. Lyriska ballader. Brett och A. Jones, 2:a uppl. Vår provuppsats lånar mestadels från sidorna om estetik och historisk bakgrund. Om du läser igenom de andra sidorna hittar du många andra uppsatsämnen. Användarnamn eller e-mailadress. Kom ihåg mig. Att skriva om litteratur. Nära läsning. Historiska sammanhang. Marxistisk litteraturteori. Slutuppsats. BONUS: Tio sätt att irritera din engelska Prof. Föregående lektion. Nästa lektion. Slutuppsats Skriva om litteratur Slutuppsats.


Men inWordsworth lade till den andra strofen, där talaren jämför påskliljorna med stjärnorna i Vintergatan: Kontinuerliga som stjärnorna som lyser Och blinkar på Vintergatan sträcker de sig i en oändlig linje längs kanten av en vik. Burke, till exempel, hävdade att vackra föremål ger njutning, men att det sublima orsakades av en känsla av skräck: vad som än är anpassat för att väcka idéerna om smärta och fara, det vill säga, vad som än är fruktansvärt av något slag [i. Verk Citerade Burke, Edmund. funktioner recensioner Wordsworth, William. Slutsats Vår provuppsats lånar mestadels från sidorna om estetik och historisk bakgrund.


Tillbaka till Ämne. För att komma åt detta ämne krävs en inloggning. Ange dina uppgifter nedan! Användarnamn eller e-postadress Lösenord Kom ihåg mig Glömt ditt lösenord? Användarnamn E-post Registreringsbekräftelse kommer att skickas till dig via e-post.





uppsats om ekoturism



Det är det meditativa sinnet, öppet för naturens inflytande, som är mest mottagligt för naturens inflytande. När hjärtat och fantasin samverkar kan även påskliljor vara sublima. Genom att uppmärksamma oss på vikten av fantasin värjer sig dikten mot all kritik. De som tycker att dikten är trivial saknar stark fantasi. I slutändan är det faktiskt inte bara påskliljorna som är sublima: det är hur det mänskliga sinnet kan förvandla en pittoresk scen till något så fängslande att det gör oss trollbundna århundraden senare.


Detta, mer än något annat, hjälper till att förklara dess extraordinära valuta: den erbjuder en form av delning, såväl som en rapport om erfarenheter. Medan tidiga kritiker anklagade Wordsworth för att skapa ett egoistiskt sublimt, för att ägna sig åt fantasifulla fantasier, kan vi nu inse att Wordsworth lärde oss att naturen är mer än vad vi ser. Observatören tillför något till scenen. Betraktaren lägger till språk, och språket är självt sublimt. Burke, Edmund. En filosofisk undersökning om ursprunget till det sublima och det vackra. Om smak: Om det sublima och vackra, Reflections on the French Revolution, A letter to a Noble Lord. Charles W. Eliot, Harvard Classics, vol. Butler, James A. Stephen Gill, Cambridge UP, , pp.


Coleridge, Samuel Taylor. Biographia Literaria eller biografiska skisser över mitt litterära liv och åsikter. Samuel Taylor Coleridges samlade verk. James Engell och W. Jackson Bate, vol. Joplin, David. Rörelse, Andrew. Wordsworth, William. William Wordsworth och Samuel Taylor Coleridge. Lyriska ballader. Brett och A. Jones, 2:a uppl. Vår provuppsats lånar mestadels från sidorna om estetik och historisk bakgrund. Om du läser igenom de andra sidorna hittar du många andra uppsatsämnen. Användarnamn eller e-mailadress. Kom ihåg mig. Att skriva om litteratur. Nära läsning. Historiska sammanhang. Marxistisk litteraturteori. Påskliljornas dansande skicklighet, särskilt rörelsen i deras huvuden, symboliserar den lycka som personan längtar efter att uppleva en dag.


Även om han är ensam och ledsen, väcker iakttagelsen av blommorna ett leende på läpparna. Dessutom observerar talaren att påskliljorna dansar bättre än vågorna, vilket bekräftar att när han är glad är han automatiskt kopplad till världen. Det höga antalet påskliljor som talaren observerar växer naturligt och de symboliserar den rika miljön eller jorden han lever i; därför är förmodligen källan till hans olycka inte ekonomisk utan kanske socialt orienterad. Dessutom, när talaren är olycklig kommer han bara ihåg påskliljorna för att förändra hans dystra humör, påskliljorna erbjuder honom sällskap; de muntrar upp honom. Han får sin känslomässiga näring från att minnas blommornas skönhet och dans. Han kopplar det slumpmässiga arrangemanget av blommorna till stjärnorna, vilket muntrar honom.


Wordsworth bevisar också den realistiska sidan av sitt arbete när han använder de naturliga ganska syntetiska föremålen. Dessutom kan hans användning av naturen ha en dold innebörd varigenom han kan uppmana de känslomässiga eller andliga undernärda personerna att bevara och anpassa naturen som källan till lycka i sina liv. Därför symboliserar talaren genom kopplingen till naturen den enhet som finns mellan människor med naturen. På grund av naturens kraft stärker talaren behovet av att leva i ett samhälle. När han beskriver påskliljorna förknippar han blommorna med en folkmassa som blomstrar i deras naturliga livsmiljö.


På samma sätt, på grund av deras stora antal, dansar blommorna inte bara bra, utan lyser också. Därför syftar Wordsworth-dikt till att uppmana till fred, kärlek, enhet och samhörighet i hans samhälle eftersom han associerar ord i kollektiv form med sin egen lycka. Blomman, som en symbol, representerar människorna i hans samhälle som inte bara ska leva tillsammans, utan också vara lyckliga eller i harmoni med varandra. Sammanfattningsvis är symbolik en del av skrivandet, särskilt i poesi. Symboler har dolda betydelser, som kräver att läsaren nystas upp på ett intelligent sätt. Wordsworth använder naturliga föremål för att uttrycka temat natur. Han använder naturliga föremål som blommor för att både inspirera honom och främja enighet i samhället.


Avståndet mellan molnen och jorden är stort men personan identifierar sig med molnet, därför symboliserar hans identifiering tillbakadragandet eller ensamheten mellan honom och de omgivande människorna. Slutligen använder författaren symboler för att främja fred och samhörighet i sitt samhälle. Cummings, Michael. Jag vandrade ensam som ett moln: A study guide , Wordsworth, Williams. Behöver ett skräddarsytt uppsatsprov skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig? certifierade skribenter online. Diktanalys: Jag undrade ensam som ett moln. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies.

No comments:

Post a Comment