Monday, March 14, 2022

Uppsats om katastrofhantering

Uppsats om katastrofhantering



Det händer under det aktiva tillståndet av en vulkan. De som utövar katastrofhantering anser att vi genom att studera de mindre skyltarna och hålla en vaksam vakt kan varna för katastrofen och därigenom vidta rätt åtgärder. National Disaster Management Authority NDMA har inrättats för att hålla koll och skicka ut omedelbara svar på konstgjorda och naturkatastrofer. Korallerna och havets växtplanktoner som leker uppsats om katastrofhantering stor roll i luftrening av hela planeten bleker och krymper ner på grund av människors förorenande aktiviteter. Dess långa kustlinje, uppsats om katastrofhantering, snöklädda höga toppar, höga bergskedjor, de fleråriga floderna i norr bidrar alla till detta problem.





�� Uppsatsplan för katastrof



Disaster Management Essay — Hej killar idag ska vi lära oss att skriva en Disaster Management Essay. Disaster Management-uppsatsen tillfrågades i SSC-examen och Disaster Management-uppsatsen tillfrågades i 6, uppsats om katastrofhantering, 7, 8, 9, 10, 11 och 12 klasser. Låt oss veta om du behöver en uppsats om katastrofhantering pdf. Katastrofhantering hänvisar till att skydda och rädda så många liv och egendom som vi kan under förekomsten av naturkatastrofer eller katastrofer orsakade av människor. Det är ett mångfacetterat program som behandlar frågor som översvämningar, orkaner, cykloner, bränder, jordbävningar, torka och jordskred. Dessa katastrofer och vissa konstgjorda händelser är resultatet av den enorma omfattningen av liv som går förlorade och egendom skadas.


Katastrofhantering uppsats om katastrofhantering oss konsten att försöka minska den skada som orsakas av katastrofer. Indien har inrättat olika institutioner som arbetar med katastrofhantering. Institut som National Disaster Management Authority NDMA är specifikt inrättade av denna anledning. Det är en tuff process, intensiv forskning och försiktighetsåtgärder måste vidtas för att i tid bekämpa situationen. Katastrofer är en mycket vanlig händelse i samhället. Katastrofer kommer i olika former. Även varierande, dessa saker påverkar arten kraftigt och lämnar inga stenar ovända. Enligt den senaste utvecklingen i World Disaster Reports har dessa katastrofer ägt rum oftare och uppsats om katastrofhantering intensivare än någonsin.


Allt eftersom tekniken fortskrider förändras också kraften av katastrofer snabbt. På grund av dess geografiska formation och geografiska läge är Indien mycket katastrofbenägt. Nationen har drabbats av många katastrofer, allt från översvämningar, torka, jordbävningar, cykloner, tsunami, uppsats om katastrofhantering, jordskred etc. alla dessa olyckor har tagit hårt på de människor som drabbats av dessa. En stor del av egendomen har skadats och tusentals människor har fördrivits från hemmen. Regeringen har inrättat olika institutioner för att bekämpa dessa situationer och har kommit med olika åtgärder och riktlinjer för att hålla människor säkra och medvetna om hur de ska hantera dessa katastrofer.


Uppsats om katastrofhantering är ett oväntat uppståndelse som stör en stat eller regions funktion. Det orsakar stora skador på människor, djur, miljö och egendom. Katastrofer kan både naturliga och konstgjorda. Katastrofhantering är en strategi utvecklad för att hantera sådana problem. Uppsats om katastrofhantering är till för att göra ansträngningar för att minska riskerna som orsakas av sådana saker. Det finns olika institutioner inrättade av regeringen för att bedriva forskning och utveckling kring dessa katastrofer och komma på nya sätt att bekämpa och minska skadorna som har hänt på samhället och människors liv.


National Disaster Management Authority NDMA har inrättats för att hålla koll och skicka ut omedelbara svar på konstgjorda och naturkatastrofer. Organisationen driver olika program för förbättring och lyhördhet mot dessa livshotande situationer, uppsats om katastrofhantering. Nationellt projekt för cyklonriskhantering, skolsäkerhetsprojekt, beslutsstödssystem är några av de program som drivs av NDMA. Hittills har vi sett bristen på förberedelser och vakenhet från NDMA närhelst en katastrof har drabbat nationen, uppsats om katastrofhantering. Därför måste NDMA göra mer ansträngningar uppsats om katastrofhantering öka deras effektivitet för att minska förlusterna orsakade av katastroferna.


Folket i landet måste också slå sig samman och bli mer om hur man kämpar mot denna situation. Med en katastrof menar vi en oväntad, katastrofal händelse som stör driften av ett samhälle eller uppsats om katastrofhantering och orsakar mänskliga, materiella och miljömässiga förluster som tar mycket tid att återhämta sig från och som är kända för att orsaka befolkningen och egendomen en enorm mängd risker och skador som tar mycket tid att återhämta sig. Så, katastrofhantering hänvisar i grunden till konsten att skydda och bevara liv och egendom under en naturkatastrof. Katastroferna är vanligtvis orsakade av naturen, vissa missformningar sker på grund av konstgjorda dårskap. Översvämningar, jordbävningar och torka är en vanlig företeelse. Över 40 miljoner hektar mark är utsatt för översvämningar och torka är också en kontinuerlig företeelse som händer en eller två gånger om året på en regelbunden basis, uppsats om katastrofhantering.


Enligt nationell forskning, från åren har människor miste livet och 30 miljoner människor drabbades allvarligt av katastroferna varje år. Det är därför katastrofhantering är en viktig del av vår verksamhet. Regeringen och medborgarna måste alla vara förberedda när en katastrof inträffar. Regeringen uppsats om katastrofhantering att lägga mer ansträngningar, resurser och arbetskraft på katastrofhanteringsinstitutionerna, så vi får lära oss hur vi ska hantera sådana allvarliga situationer. Regeringen måste också själva vara beredda på hur de ska tillhandahålla räddningstjänster och nå det drabbade området innan olyckan inträffar. Katastrofer inträffar ofta utan varningar som tsunami, cyklon, uppsats om katastrofhantering, jordbävning, översvämning, olyckor, flygolycka, skogsbränder, kemisk katastrof etc.


vilket resulterar i enorma förluster av människoliv och egendom. Planerna och åtgärderna för att uppsats om katastrofhantering och förhindra effekterna av katastrofen kallas för katastrofhantering. Termen katastrofhantering inkluderar alla aspekter av förebyggande och skyddsåtgärder, beredskap och hjälpinsatser för att mildra katastrofens konsekvenser. Hela processen för katastrofhantering kan delas in i två faser: den första är planering före katastrofen. Detta inkluderar förebyggande, begränsning och beredskap fokuserade på att minska förluster av människor och egendom orsakade av en potentiell fara.


I fallet med supercyklonen i Odisha förlorade vi mer än människoliv med enorma skador på egendom. Medan när cyklonen slog till, vilket var en slags upprepad stark cyklon med nästan liknande intensitet. Men effekten var helt motsatt av Antalet dödsfall minskat till bara Detta beror på planering före katastrofen. Den andra är aktiviteter efter en katastrof. Detta inkluderar svar, uppsats om katastrofhantering, återhämtning och återuppbyggnad. Responsfasen inkluderade sök och räddning, evakuering, tillgodoseende av offrens grundläggande behov, omedelbar medicinsk hjälp från regionala, nationella och internationella organ. Det omedelbara målet med återhämtningsfasen är att få de drabbade områdena tillbaka till en viss grad av normalitet.


För uppsats om katastrofhantering katastrofpåverkan, i resurssnåla länder är det viktigt att göra förhandsinvesteringar i utvecklingsplanering. Att gå från riskblind till ett riskinformerat beslut för att göra investeringar skulle vara ett klokt val. Katastrofhantering definieras som processen att rädda och skydda mänskligheten och egendom från grymheterna från naturkatastrofer och katastrofer orsakade av människor. Många gånger orsakar naturkatastrofer som översvämningar, orkaner, jordbävningar, cykloner, torka och jordskred stor skada på människor och deras egendom och resulterar i massiv förstörelse, uppsats om katastrofhantering.


Därför är katastrofhantering konsten att minska katastrofernas inverkan på människors liv och egendom. Katastrofhantering är i grunden uppdelad i fyra stadier, nämligen lindring, uppmärksamhet, reaktion och återhämtning. Det är uppenbart att vi inte kan stoppa naturkatastrofer från att inträffa, men vi kan alltid vidta några åtgärder för att minska mängden skador den orsakar på jorden. Därför handlar ledningen om att i större utsträckning minska skadorna. Uppsats om katastrofhantering måste vara medveten om de katastrofer och faror som kan inträffa i ett visst område. Vanligtvis inträffar katastrofer enligt vissa geografiska platser så man bör veta att deras område är utsatt för vilken typ av katastrofer så att de kan vidta olika försiktighetsåtgärder och kan förhindra sig själva från nödsituationer.


Få kontakt med människor genom sociala medier och få information från experter som är medvetna om förebyggande åtgärder och tekniker. Du måste ha en första hjälpen-låda i en butik som kan hjälpa dig i en nödsituation. Försök också att ha mat och andra viktiga saker i lager som kan hjälpa dig under katastrofen. För att garantera din säkerhet och trygghet måste du hålla dig inne uppsats om katastrofhantering med dina vänner eller familj som bor långt från ditt katastrofdrabbade område så att du kan ta skydd i deras hem ifall du blir evakuerad. Att köpa översvämningsförsäkring, använda tunga möbler i huset är några av de andra sätten att minska konsekvenserna av katastrofer på din familj. Sammanfattningsvis måste regeringen och andra organisationer anstränga sig för att tillhandahålla katastrofhantering och följa olika metoder för att säkra människor och deras egendom från katastroferna, uppsats om katastrofhantering.


Mamman har många demonstrationer - medkännande såväl som aggressiva. Dess snäll mot mänskligheten för det mesta, men det finns tillfällen då den kan vara aggressiv. Och när det blir aggressivt, är det känt att orsaka katastrofal förödelse som är allmänt känd som katastrof. Roten till ordet katastrof kommer från den astrologiska betydelsen av en katastrof som skylls på planeternas positioner. En naturkatastrof är en ogynnsam händelse som är resultatet av jordens naturliga processer. En naturkatastrof eller olycka kan orsaka skada på egendom och förlust av människoliv.


Tsunami, översvämningar, cykloner, torka, jordbävningar är några av exemplen på en naturkatastrof. Förutom förlusten av människoliv lämnar dessa katastrofer en hel del ekonomiska skador i dess spår. Katastrofer orsakade av människor är följderna av tekniska faror. Bränder, transportolyckor, kärnvapenexplosioner, terroristattacker, oljeutsläpp och krig faller alla i denna kategori. Inget land är säkert från katastroferna, så även Indien. På grund av sitt geografiska läge och olika klimat är Indien ett mycket katastrofbenägt land. Landet har drabbats av många katastrofer, allt från jordbävningar, cykloner, torka, översvämningar, vindstormar och jordskred etc.


Det har nyligen inträffat några katastrofer i Indien som översvämningarna i Kerala, cykloner i Tamil Nadu, jordbävningar i norra Indien. Gastragedin i Bhopal är ett exempel på en teknologirelaterad katastrof som ägde rum i Bhopal, Madhya Pradesh i The after-effects uppsats om katastrofhantering en katastrof kan vara dödlig. Det finns en enorm förlust av liv både för människor och boskap. Skador på egendom är också en följd av de katastrofer som äger rum, uppsats om katastrofhantering. Katastrofhantering kan definieras som organisation och hantering av ansvar och resurser för att hantera uppsats om katastrofhantering nödsituationer, för att minska effekterna av katastrofer. I Indien har regeringen inrättat olika institutioner, fonder för att minska effekterna av katastrofer på människorna i de drabbade områdena och landet.


Organisationer som National Disaster Management Authority NDMANational Remote Sensing Center NRSCIndian Council of Medical Research ICMRCentral Water Commission CWC arbetar outtröttligt för att hjälpa och göra främjande forskning för att bekämpa och hjälpa människor under katastrofer på bästa möjliga sätt. På grund av bristande samordning och kommunikation mellan stat och stat tar resurserna och arbetskraften längre tid än vanligt. En annan orsak är bristen på tillgängliga resurser. Eftersom katastrofer inte kan undvikas kan vi alltid vara förberedda på dem i förväg. Och för det måste vi vara uppdaterade med den senaste tekniken så att påverkan på människors, djurs och växters liv kan minskas.


Indien är, på grund av sina geografiska lägen och geologiska formationer, ett mycket katastrofbenägt land.





ämnen om fetma



Kom ihåg: Detta är bara ett exempel från en studiekamrat. Från 3 timmars leverans. Tyvärr är kopiering inte tillåten på vår webbplats. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. Denna uppsats är inte unik. Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Våra professionella skribenter kan skriva om det och ge dig ett unikt papper. Vill att vi skriver en bara för dig? Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Denna uppsats har lämnats in av en student. Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av professionella essäförfattare. Viktigt i katastrofhantering Ämne: Affärskategori: Strategi Ämne: Återhämtningsplan Sidor 2 ord: Publicerad: 17 december Nedladdningar: 65 Ladda ner Skriv ut. Få hjälp med att skriva. Pssst... vi kan skriva en originaluppsats bara för dig.


Din tid är viktig. Få hjälp med uppsatsen. Relaterade uppsatser Betydelsen av att införliva ett katastrofåterställningsschema i en organisationsuppsats. Rymdbaserad katastrofhantering av Kosi Floods, North Bihar, Indien Essay. Proceduren för att införliva ett katastrofåterställningsschema i en uppsats för företagsmiljöer. Utvärdering av betydelsen av en disaster Recovery Executive Essay. Accenture Company och Dr Disaster Recovery Plan Essay. Uppsats för katastrofåterställningsplan. Teamphone: Disaster Recovery System Application, Review Paper Essay. Uppsats för katastrofåterställningsplan. Katastrofåterställningsplan för en affärsuppsats. Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och styling.


Citera denna uppsats För att exportera en referens till den här artikeln, välj en referensstil nedan: APA MLA Harvard Vancouver Importance in disaster management. Betydelse i katastrofhantering. Betydelse i katastrofhantering [Internet]. Dessutom kan det orsaka evakuering från vissa områden och överanvändning av hälsoresurser i de drabbade regionerna. Geologiska faror Beskrivning Jordbävning De kännetecknas av skakning eller förskjutning av marken. Om det händer på havet kan en jordbävning ofta resultera i en tsunami. Orsaken till en jordbävning är ett plötsligt frisläppande av energi från litosfäriska plattor som leder till seismiska vågor. Denna snabba glidning eller fall av material beror på tyngdkraften.


Människor överväger vanligtvis lavinens storlek och några skadliga konsekvenser som orsakas av den. De använder informationen för att klassificera denna naturkatastrof. Lahar De är nära besläktade med ett vulkanutbrott. Det handlar om en stor massa material från ett glacierat vulkanutbrott. Den glider snabbt bort från vulkanen. Materialet inkluderar vanligtvis stenar, aska och lera från den smälta isen. Dessa typer av flöden kan förstöra hela små städer och bilda översvämningsbasalter. Kusterosion Det innebär förskjutning eller förändring av kustlinjer i kustområden. Strömmar och vågor orsakar vanligtvis kusterosion. De härrör från stormfloder och tidvatten. Det kan också vara en följd av svåra tropiska cykloner. Långsiktiga processer som strandevolution är också en orsak.


Jordskred Det är en massiv markrörelse som kan inkludera sluttningsfel, fallande stenar eller skräpflöden. Jordskred kan också inträffa i kustområden eller under vattnet. Den ursprungliga drivkraften för en sådan händelse är gravitationen. Men ganska ofta är jordskred en orsak till andra faktorer som minskar stabiliteten i sluttningar. Vulkanutbrott Det händer under en vulkans aktiva tillstånd. Utbrott kan komma i olika former. Det kan förekomma små dagliga explosioner eller mindre frekventa, men en mycket större mängd material utbröt. Bortsett från det kan vulkaner bilda pyroklastiska flöden. Det är heta moln som består av ånga och aska. De går ner från berget i mycket hög hastighet.


Sinkhole Det är en lokaliserad fördjupning i ytan. Den vanligaste orsaken till sjunkhål är kollapsen av en underjordisk struktur som en grotta. De dyker upp sällan, men plötsligt. De kan orsaka mycket skada på tätbefolkade områden, särskilt med massor av byggnader som kan kollapsa. Meteorologiska faror Beskrivningar Hagelstorm Det händer när hagelstenar iskulor produceras under ett åskväder. Hagel är skadliga för platser där de faller. Konsekvenserna är särskilt allvarliga om hagelskuren regnar ner på en gårdsmark. Det kan skada utrustning och förstöra skördar. Blizzard En snöstorm är en kraftig storm på vintern.


Det kännetecknas av tung snö, starka vindar och låga temperaturer och varar vanligtvis i tre eller fler timmar. Och vindens hastighet är minst 35 mph. Värmebölja Detta är ett sällsynt fenomen som kan vara relaterat till global uppvärmning. Det handlar om massor av varm luft som dyker upp i ett område där sådana temperaturer är ovanliga. Eller till och med extrem. Värmeböljor uppstår på grund av en kombination av flera väderhändelser. De inkluderar katabatiska vindar och temperaturinversioner. Att bygga motståndskraft behövs, eftersom extrem värme är ganska skadligt. Torka Detta är en period med låg nederbörd. Det resulterar i brist på vattenförsörjning, inklusive atmosfäriskt vatten, grundvatten och ytvatten. Torkar kan pågå under ganska lång tid, allt från månader till år.


Det främsta kännetecknet för en isstorm är att isen samlas på ytor. Och temperaturen ligger strax under fryspunkten. Men det kan fortfarande orsaka mycket skada. Glaze is täcker alla ytor, vilket ger extra vikt. Det resulterar i nedfallna grenar eller till och med hela träd. Isens tyngd knäpper också av kraftledningar och bryter el- eller elstolpar. Cyklonstorm Detta fenomen kommer i olika former och under olika namn: tyfon, orkan, en tropisk cyklon. Men alla dessa namn betyder praktiskt taget samma sak. Detta är ett stormsystem som bildas över havet på grund av avdunstat vatten. Stormen snurrar också på grund av Coriolis-effekten.


Den genomsnittliga vindhastigheten är 74 mph. Detta är förmodligen en av de vanligaste U. naturkatastrofer. Tornado Denna naturkatastrof kommer vanligtvis som ett resultat av ett åskväder. Flyghastigheten i den varierar från 50 mph upp till mph och ibland ännu högre. De kan dyka upp en i taget eller i kluster eller utbrott. Tornado kan inträffa både på land och över vattnet. Den primära orsaken till det är en solvindstötvåg. Det bildar ett magnetfältmoln. Och det går i interaktion med jordens magnetfält. Det kan orsaka störningar i elektriska system och påverka kommunikationsanläggningar, satelliter och navigationssystem.


Skogsbrand Detta är en oplanerad brand som brinner okontrollerat. En skogsbrand kan vara en följd av antingen naturliga händelser eller mänsklig aktivitet. Många naturfenomen kan orsaka brand. Dessa inkluderar stenfallsgnistor, blixtnedslag, vulkanutbrott och spontan förbränning. Översvämning Detta är ett överflöde av vatten i typiskt torra områden. Det händer vanligtvis på grund av att floder, sjöar eller hav rinner utanför deras gränser. Eller på grund av regnvatten som samlas på den mättade marken. Översvämningar kan ha olika utvecklingshastigheter, från långsamma till snabba översvämningar som kan starta på några minuter.


Många dokumentärfilmer har tillräckligt med bevis för att översvämningar är ett allvarligt problem för människor, oavsett om de bor i ett utvecklat land eller inte. Samhällsfaror Beskrivning Civil störning Denna breda term täcker varje störning som involverar många människor som alla har ett gemensamt mål. Orsakerna till sådana störningar varierar kraftigt. Tillståndet är främst farligt för specifika grupper av människor: för de som är direkt involverade i det, för personer som kontrollerar det och för förbipasserande. Brott Brott innebär beteende som innebär en risk för skada eller dödsfall för andra människor.


En annan riskfaktor är svårigheten att förhindra sådana handlingar. Det beror på många faktorer, som plats och tid. Terrorism Det är användningen av våld för att uppnå individuella mål. Att hota användningen av våld betraktas också som terrorism. Intentionerna varierar från ideologiska till religiösa och politiska. Den största faran med terrorism är att vem som helst kan bli ett mål, från vanliga medborgare till regeringstjänstemän. Krig kan lätt betraktas som några av de värsta katastroferna i historien, oavsett deras ursprung. Tekniska faror Tekniska faror inkluderar fel på strukturer som människor använder. Eller användning av farliga material.


Felet kan ofta vara ett resultat av den dåliga konstruktionen. Inblandning av oerfarna arbetare är en annan anledning till det. Den låga kvaliteten på materialen som används kan också orsaka en teknisk fara. Industriella faror Industriella faror inkluderar vanligtvis olyckor till följd av utsläpp av farliga material. De olyckorna sker ofta i kommersiella sammanhang. De äventyrar livet för personer som var inblandade i olyckan. Industriella faror har också en miljöpåverkan och kan skada människor i närheten av katastrofen. Bränder kan också starta på grund av vårdslöshet eller mordbrand som startar en brand för att orsaka skada. Strömavbrott Detta är ett avbrott i elektriska energikällor.


Samtidigt påverkar långsiktiga personliga och affärsmässiga aktiviteter. Det kan också orsaka nödsituationer inom sjukvård och räddningstjänst. Till och med begränsningsstegen lärs ut i grundliga detaljer för dem som lär sig dynamiken i katastrofhantering. När du är väl bevandrad i denna vetenskap kommer du att vara utrustad med de olika sätten på vilka du kan hantera lindrandet. Anta att en översvämning har inträffat, att veta hur man låter vattnet dra sig tillbaka och hålla ett öga på det förändrade klimatet för att ge varningar för eventuella upprepade översvämningar kan vara till stor hjälp. Tillsammans med detta finns det flera andra sätt på vilka vi kan förneka effekten av en katastrof.


Den bästa användningen av katastrofhantering måste vara det faktum att det kan hjälpa dig att vara förberedd på det. Ofta skickade de bästa experterna en varningssignal och vägledde därigenom människor om de rätta åtgärderna som skulle vidtas. Men för att detta ska fungera är det viktigt att vara vaksam och vaksam. Ibland kan olyckorna inträffa utan större förvarning och det kan i sin tur skapa ännu mer förödelse. Som sagt av de flesta katastrofhanteringsexperter är att börja ta hand om miljön vilket är den viktigaste orsaken till vår överlevnad. När du gör ditt, kommer du att upptäcka att naturen också tar hand om sin egen. Naturligtvis kan vissa katastrofer inträffa då och då, men vi kan definitivt minska deras fall avsevärt genom att vårda och skydda denna unika miljö.


Världen står inför katastrofer, vissa är allvarliga medan andra är hanterbara. Katastrofer är plötsliga olyckor som orsakar massiv förstörelse av liv och egendom inklusive naturkatastrofer. Katastrofer kan antingen vara naturliga eller av människan. Dessa katastrofer behöver räddningstjänst för att återställa skadorna. Hanteringen görs för att begränsa skadan och för att kontrollera riskerna med katastrofen genom en process av katastrofhantering. Processen syftar till att förebygga katastrofer och mildra de oundvikliga katastroferna. Indien är sårbart för katastrofer som översvämningar, torka, jordskred och jordbävningar.


Den indiska regeringens katastrofhanteringsinsatser har förbättrats avsevärt under åren. Processen är uppdelad i fyra faser av katastrofhantering. Den första fasen är begränsning där möjligheten att inträffa en katastrof eller de negativa effekterna måste minimeras. Åtgärderna inkluderar allmän utbildning om katastrofens natur och hur de kan förbereda sig för att skydda sig själva och de strukturella byggprojekten. Dessa projekt syftar till att minimera förluster av människoliv och förstörelse av egendom vid den förväntade katastrofen. Beredskap är den andra fasen av katastrofhantering där målet är att stärka beredskapen att hantera nödsituationer genom program från regeringen.


Beredskapen är till största delen inriktad på livräddande verksamhet. Beredskap innebär utarbetande av planer, utveckling av kommunikationssystem, folkbildning och övningar. Den tredje fasen är respons där katastrofhanteringsteamet antar planerna för att upprätthålla liv och minska antalet drabbade befolkningar. Svaret görs genom att tillhandahålla transporter, tak över huvudet och mat till den drabbade befolkningen. Skadan begränsas genom reparationer och tillfälliga lösningar eftersträvas t.ex. Den sista fasen av katastrofhantering är återhämtning. Detta är vanligtvis efter att katastrofen har avgjorts och skadan redan har skett. I återhämtningen försöker teamet återställa försörjningen för människor och infrastrukturen.


Återhämtning sker antingen på kort eller lång sikt. Syftet är att återställa en normal eller bättre försörjning för den drabbade befolkningen. Hälsosäkerhet betonas under folkbildningen. Återställningsfasen gör det möjligt för katastrofhanteringen att övergå till långsiktiga lösningar. Hanteringen av katastrofer är en utmanande process och vissa brister påträffas. I vissa länder är de specifika riskerna och katastroferna inte klara och därför kan regeringen inte använda katastrofhantering i en okänd katastrof. Det finns också aspekten av otillräcklighet när det kommer till en nations tekniska och ramverksförmåga.


Ramverk för katastrofhantering kräver stöd från regeringen. Även om katastrofhanteringsprocessen involverar offentlig utbildning, finns det ingen aspekt av psykologisk rådgivning för individer på grund av den höga befolkningen. Människor tenderar att drabbas av posttraumatisk stress och psykiatriska sjukdomar. Katastrofhantering är en viktig aktivitet och den bör antas av länder för att förhindra de oundvikliga katastroferna och minska de negativa effekterna av katastrofer. Det finns dock begränsningar för katastrofhantering som minskar möjligheten att framgångsrikt implementera strategierna. Katastrofhantering är en viktig fråga för det moderna livet i de många befolkade städerna i världen. Att upptäcka vikten av korrekt katastrofhantering är fördelaktigt för alla studenter som vill studera någon aspekt av stadsplanering eller folkhälsa.


Det exakta protokollet för katastrofhantering beror på källan till katastrofen och allt du planerar och gör beror också på denna faktor. En av de mest dominerande källorna till potentiellt farliga situationer för människors liv och levande är naturkatastrofer, men de flesta människor som bor i områden som är i riskzonen känner till den korrekta katastrofhanteringen för sådana situationer. Naturkatastrofer kan orsakas av vilken naturlig faktor som helst som regn eller torka och de kräver vanligtvis från samhället att förbereda sig i förväg för katastrofhanteringen. Ibland kan ingen förbereda sig för en överraskningsattack från naturen och då måste de drabbade människorna improvisera i sin katastrofhantering, detta tillvägagångssätt undviks i alla situationer utom i de som inte kunde undvikas.


Katastrofhantering i miljönödsituationer är något annorlunda än den tidigare. För det första, eftersom dessa nödsituationer orsakas av mänskliga faktorer som problem inom industrin och transporter, så den designade katastrofhanteringen måste anpassas för dessa situationer. Den ytterligare faktorn är det faktum att denna typ av katastrofhantering vanligtvis kräver användning och bortskaffande av farliga och giftiga kemikalier. Katastrofhantering i komplexa nödsituationer kräver ofta att myndigheterna löser sociala frågor på grund av ett sammanbrott i social ordning. Nyligen strävar katastrofhantering i komplexa politiska och sociala situationer mot implementering av vapen och verktyg som kan göra mindre fysisk skada när de används och istället orsaka smärta för mottagaren. Pandemier skapar ett behov av en speciell typ av katastrofhantering på grund av närvaron av virulenta mikroorganismer.


Vanligtvis orsakar pandemier hälsoproblem för allmänheten och de åtgärdas med medicinska medel och med hjälp av läkare. Katastrofhantering i en pandemi bör följa strikta protokoll eftersom det kan finnas många infektionskällor och hela processen skulle bli ytterligare komplicerad om sjukvårdspersonalen också blir smittade. Alla ovan nämnda situationer där katastrofhantering behövs kan lösas genom att följa fyra enkla steg. Så även om vi inte är utbildade för en viss typ av katastrof, kan vi fortfarande få en god uppfattning om vad vi måste göra om en sådan situation inträffar.


Det första steget är begränsning, det vill säga att bli av med källan till katastrofen eller minska dess påverkan. Beredskap är det bästa sättet och om du vet att en viss situation kan dyka upp se till att du har allt du behöver för att komma ur den. Ytterligare en fördel är att träna dig själv med rätt respons för den nödsituation du befinner dig i. Slutligen måste du tänka på återhämtning och hitta sätt att hjälpa människor som kan vara i en sämst position än du. Katastrofhantering är en komplex process och ibland kräver den mycket förberedelser, därför gör alla som vet att de kan hamna i en sådan nödsituation bättre att göra det smarta och förbereda sig i förväg. Det bästa är att inte bli förvånad och veta de rätta sakerna att göra, men ibland kan vi hamna i en situation som vi inte var förberedda på, det vill säga när vi måste hålla huvudet kallt, analysera typen av katastrof och följ dessa enkla steg så kan vi klara oss med minsta möjliga stress.


Katastrofhantering har blivit mycket viktigt och nödvändigt i den värld vi lever i idag. En katastrof kan helt enkelt sägas vara den extrema störningen av en livsmiljös funktion och funktion som orsakar olika grader av miljömässiga, materiella eller mänskliga förluster som är mycket mer än kapaciteten och förmågan hos den drabbade befolkningen att klara av att anställa dess mycket egna resurser. Jordbävningar, jordskred, cykloner, tsunamier, översvämningar och torka är alla några av de många exempel på störningar som kallas katastrofer.


Detta är en naturlig händelse eller en process som leder till förlust av många liv, orsakar skador och andra former av hälsorisker, leder till skada och förlust av egendom, förlust av försörjningsmedel, orsakar stor skada på miljön och orsakar allvarliga störningar i den ekonomiska och sociala verksamheten. Naturkatastrofer inkluderar jordskred, jordbävningar, orkaner, vulkanutbrott, snöstormar, översvämningar, cykloner och tsunamier. Ett annat namn för den konstgjorda katastrofen är komplex nödsituation och det är som ett resultat av stora händelser som oljeutsläpp, bränder, plundring, transportolyckor, kärnkraftsstrålning eller explosioner, terrorattacker och så många fler. Konstnärliga katastrofer är ibland resultatet av olika tekniska faror. Den indirekta eller direkta effekten eller effekten av katastrofer är alltid mycket farlig, skadlig och destruktiv.


Människoliv går förlorade, infrastruktur som finns på plats antingen skadas eller förstörs, boskap och växter som är källor till mat förstörs under katastrofer. Förlusterna och konsekvenserna av katastrofer kan kännas i många år och det kan ta lång tid att gå vidare från en viss katastrof. Forskare och forskare har upptäckt och framfört att urbanisering, industrialisering och modernisering påverkar miljön negativt. Som ett resultat av exploateringen av miljön naturen skapas många naturkatastrofer som jordskred och jordbävningar och deras nivåer höjs till ett stadium där de orsakar en stor mängd förlust av egendom, djur och viktigast av allt mänskligt liv.


På grund av detta måste vi ta hand om vår miljö och vidta åtgärder för att bekämpa global uppvärmning och klimatförändringar som är primära orsaker till vissa naturkatastrofer som översvämningar och torka. Detta är en non-stop handling för att försöka minska effekten av katastrofer. Några av de steg som bör vidtas när en katastrof inträffar inkluderar kontroll och ledning, koordinering, kraftåterställning, snabb bedömning av den upplevda skadan, yttransport och telekommunikation, utplacering av team för sök och räddning, tillgänglighet av paramedicinsk och medicinsk team, tillhandahållande av matmaterial och gott dricksvatten, tillgängliggörande av tillfälliga skyddsrum, identifiering av hygien och sanitet samt avsättning av resurser, viktigast av allt är det totala upprätthållandet av de givna lagarna och även ordning.


Den grupp människor som är mest drabbade av och mest mottagliga för katastrofer är de som är fattiga. Därför är det av yttersta vikt att alltid vara beredd på katastrofer och snabbt gå till handling varje gång de inträffar eftersom det är nödvändigt att vi ger räddningsinsatser och omedelbar hjälp som kan räcka långt för att rädda ett antal människor och stoppa ytterligare skador på liv och egendom till följd av katastrofen. Katastrofhantering har blivit det mesta av det viktigaste idag eftersom det gör det möjligt för oss att hantera och begränsa oförutsedda situationer effektivt och effektivt.

No comments:

Post a Comment